Wpis z mikrobloga

@Glacial: @BArtus wbrew pierwszemu wrażeniu, to jest to właśnie jedna z takich małych oaz normalności w tym śmietnisku poprawności politycznej, cenzurowania słów jak "s---------o", zalewie politycznego gówna, skretyniałych boomerów, sebastianów, botów i syfu od AI
  • Odpowiedz
cenzurowania słów jak "s---------o"

@rail_man: Chryste, jak mnie to denerwuje. Ta wszędobylska cenzura słów, które nie są wulgaryzmami, ale - ojej! - mogą być kontrowersyjne i zburzyć płatkom śniegu ich idealny świat. Prawilnie przypominam, że słowa typu "s---------o, zabójstwo, morderstwo, p-------a, g---t, g--------l" itd. nie są wulgaryzmami i nie ma żadnego powodu, by je cenzurować.
  • Odpowiedz
@Horkheimer: walę łapki w dół pod każdym youtubowym materiałem który to cenzuruje. Bo tak wcale nie trzeba robić. Nie jesteśmy niewolnikami reklamodawców, jak produkujemy jakiś bardziej kontrowersyjny content to są patronajty itp.

Szczytem są kanały commentary robiące filmy typu pandoragate, gdzie cenzury jest tyle, że w każdym zdaniu jest kilka słów wypipczanych.

Na przeciwnym biegunie tej barykady s----------a jest np. kanał CLR Bruce Rivers, czyli prawnik-obrońca z 30-letnim stażem, który
  • Odpowiedz
@Horkheimer: najlepsze na YT, jak ktoś ma kanał z kontrowersyjnymi tematami/sprawami kryminalnymi i porusza jakieś ostro p------e sprawy, a mimo to cenzuruje jak p---a te swoje filmy... Tacy ludzie powinni mieć zakaz poruszania takiej tematyki i c--j mnie obbodzą reklamodawcy i ich sponsorzy. Boisz się mówić bez g---o cenzury to rób kanał o czymś, co jej nie wymaga.

@siepan dawno tego nie słyszałem. Kurcze, jakie to jest "edżi" jak
  • Odpowiedz
@Returned: no jak człowiek trafi teraz na takie ślady dawnego internetu: a to właśnie jakiś filmik, a to jakaś stara dyskusja na zapomnianym forum to jedyne co się nasuwa to "wolność to już była".
  • Odpowiedz