Wpis z mikrobloga

#programowanie #pracait #programista15k #programista25k #kryzysit #pracbaza #korposwiat

Jakaś HRówka mi wysłała dzisiaj na linkedynie ofertę pracy dla Seniora Java z Kafką, Cloudem i Kubernetesem min 8 lat expa, 17k netto b2b na okres próbny 3 miesiące a potem 23k netto b2b bez urlopów i L4.

Tak sie składa że pracuje w tych technologiach, mam 7 lat expa ale ściemniłem, że mam te 8 lat doświadczenia

I wiecie co mi napisała? Że skoro rekrutacja jest zdalna to mam nagrać 3-4 minutowy filmik PO ANGIELSKU gdzie mówię do kamery o sobie xD Dostałem jakąś liste tematów do poruszenia czyli np
- jakie skończyłem studia
- w jakich projektach pracowałem
- jaką chce mieć ścieżkę kariery
- czy moje wartości są zbieżne z "misją korporacji" xD
- jaką książke/kurs ostatnio przerobiłem
- jakie są moje słabe i mocne strony i jakieś pierdoły o soft skillach i jak bym rozwiązał jakis konflikt w zespole

Zapytałem ją czy ją może p------o czy p----------o. A ona mówi że nie, że to must have by wziąć udział w rekrutacji, ten filmik najpierw trafi do innych HRek, potem do managera i na końcu do zespołu programistów

Co to za cyrki xD
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek: ona traktuje cie tylko jak zasób. W jej świecie jesteś tylko kolejnym kandydatem, którego jeśli zwerbuje to zarobi na tobie niezła prowizję, powiedzmy 50-70% twojej pierwszej pensji a jeśli cie nie zwerbuje to potraktuje cie jak zużytego tampona. Sprawdź jakich ma znajomych ta HRka ewentualnie wyszukaj programistów skojarzonych z firmą ten HRki. Sprawdź w jakich projektach pracują i dla jakich firm i wyślij CV bezpośrednio.
  • Odpowiedz