Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Wielka-Polska-Betonowa - #nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na popar...

źródło: 778b6d61fbd7490ea844cda6730403d6ab0c95b3b6e510a8e14676b365af81e3

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

glowny problem to styl zycia mlodych kobiet nastawionych na kariere i konsumpcjonizm.

@tether69: oraz brak kasy na podstawowe dobra. Dawniej w niemal całej Polsce była bieda, to nikt nie miał oczekiwań.
  • Odpowiedz
@ukradlem_ksiezyc: może dlatego, że u mężczyzn posiadanie dziecka praktycznie w ogóle nie wpływa na karierę zawodową, pogorszenie jakości życia kobiety odczuwają dosłownie na własnym ciele, a nie ze tylko mają mniej czasu. Po prostu posiadanie dzieci kobiety o wiele więcej kosztuje niż mężczyzn, o wiele więcej muszą poświęcić.
  • Odpowiedz
@bolekndm i to nawet nie dzieci ogólnie tylko perspektywy posiadania swojego. Jest takie powiedzenie że dzieci są fajne ale te cudze.

Bo żeby naprawdę nie lubić dzieci to może z 3% osób tak będzie miało. To się rzadko spotyka.
  • Odpowiedz
Przy okazji #p0lka xD Dla faceta najważniejsze to zapewnienie dziecku przyszłości, dla #p0lki brak czasu na siedzenie na Netflixie.

@duzy_krotki: a pomyślałeś, że posiadanie dziecka domyślnie (i faktycznie) bardziej obciąża kobietę, stąd mogą w większym stopniu mieć na uwadze argumenty dot. komfortu życia, rozwoju pasji czy kariery zawodowej?
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: @ryfke Bo dzieci to piąte koło u wozu, trzeba ciężko harować aby wypracować i zapewnić sobie jakiś tam przystępny standard życia.
Komuś się uda to chce się chwilę tym nacieszyć, tylko że ma się wtedy 35-40 lat, mało kto chce poświęcać najlepsze, albo już ostatnie lata względnej młodości na siedzenie w pieluchach i purchlakach.
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: i wiele znam takich kobiet 30+, w tym moja siostra xD, w dzisiejszych czasach dużo kobiet nie lubią dzieci i boją się macierzyństwa , i że nie będzie można sobie podróżować po świecie jak moja siorka xD
  • Odpowiedz
  • 14
@duzy_krotki: @ryfke: Z wykresu wynika, że rozwiązaniem problemu dzietności będzie wynalezienie sztucznej macicy a nastepnie ojcowie bedą sami wychowywać dzieci, w końcu nie boją się problemów z karierą oraz lubią dzieci bardziej niż kobiety.

• Odpowiedz
@R187: to by chyba było najlepsze rozwiązanie. Nie mam nic przeciwko. Przeciwko sprowadzaniu Azjatek, Ukrainek też nie mam, niech biorą i robią z nimi dzieci. Tylko, że im się nie chce sprowadzać, chcą żeby same przyjechały do Polski, zapukały i się wpakowały do łóżka.

Znam kilka osób, które poznały takie kobiety online i sami im pomogli sprowadzić je do Polski.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski Zdanie kobiet można zignorować. Jakby mężczyzni mieli domy i pieniądze to łatwo byłoby im nawrócić te kobiety na macierzyństwo. Ale w tym feministyczno-kukoldzkim polin tak się nie da.
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: z tymi odpowiedziami typu nie lubię dzieci/obniży mi to komfort życia/jestem za młody to też cieakawa sprawa - ciekawe czy im też rodzice przez większość życia tłukli do głowy: "nie uprawiaj seksu bo zajdziesz w ciążę / wpadka to najgorsze co może cię czekać / najpierw szkoła, studia, praca a dopiero potem dzieci - na co ci ten s--s teraz" xDDD i potem młodzi mają głęboko w psychice zapisane
  • Odpowiedz
@kt13:

kobiety nie lubią dzieci, ale to więcej kobiet odpowiedziało "mój partner nie chce mieć dzieci". To akurat zaskakujące

Nie jest zaskakujace, bo z moich znajomych tylko niespełnione przegrywy/maminsynki chcą mieć dzieci. Można lubić dzieci ale ich nie chcieć.
  • Odpowiedz
Zdanie kobiet można zignorować. Jakby mężczyzni mieli domy i pieniądze to łatwo byłoby im nawrócić te kobiety na macierzyństwo. Ale w tym feministyczno-kukoldzkim polin tak się nie da.

@axl-rose: mówisz z doświadczenia? Miałeś kiedyś dziewczyne?
  • Odpowiedz