#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Przy okazji #p0lka xD Dla faceta najważniejsze to zapewnienie dziecku przyszłości, dla #p0lki brak czasu na siedzenie na Netflixie. Przy okazji po prostu nie lubią dzieci xDDDDD. Doprawdy #p0lki są do bólu empatyczne.
szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
@Wielka-Polska-Betonowa: za to dla kobiety jest "NIE LUBIE DZIECI" No i jak to skomentujesz kolego? Czyżby sami mężczyzni sobie mieli dzieci rodzić? W tych swoich własnościowych mieszkaniach? Nie chcą mieć dzieci bo ich nie lubią, tyle.
@Wielka-Polska-Betonowa: z tymi mieszkaniami to mit troche, owszem jest to problem ale nie jest najwazniejszy. glowny problem to styl zycia mlodych kobiet nastawionych na kariere i konsumpcjonizm. wiekszosc kobiet chce dzieci, ale nie teraz. - a to studia - a to praca latka leca.. - a to podroze male i duze - a to
@Wielka-Polska-Betonowa To są odpowiedzi osób, które definitywnie nie chcą mieć potomstwa. Ile osób odkłada dzieci na późniejsze nigdy, z powodu braku mieszkania, tego badanie nie pokazuje.
trudno, to będą musieli swoje marzenia skorygować, bo się nie zapowiada żeby mieszkania były bardziej dostępne. Szczególnie w największych miastach ( ͡°͜ʖ͡°)
@majkel88: marzenia to skoryguje reszta społeczeństwa jak 30 lat nie będzie miał kto robić na emerytury,a sprowadzeni imigranci niezbyt będą garneli się do pracy XD ale za to 30 letni g---o kwadrat robiony po taniości, który miał być zabezpieczeniem emerytury będzie nadawał
@Wielka-Polska-Betonowa: social media i feminizm zryły beret kobietom. Wystarczyłoby żeby mainstreamowi influencerzy przestawili się z promowania konsumpcjonizmu na rzecz wartości rodzinnych i po czasie może karty by się odwróciły. Dzieci teraz nie są trendy.
@Wielka-Polska-Betonowa: 77% kobiet deklaruje, że nie lubi dzieci xD tymczasem we wszystkich placówkach wychowawczych pracuje ich 90% minimum i później ryją banię tym dzieciom.
Jak sobie przypomnę co u mnie w szkołach o----------y te rozchwiane emocjonalnie, niekompetentne odpady ze studiów, to aż mną wzdryga
@jozef-dzierzynski @tether69 Nie, mieszkanie to jest ogromny koszt, posiadanie dzieci obniża komfort życia, także finansowy. Gdyby młodych było stać zarowno na utrzymanie dzieci jak i swoje przyjemności, to by już był jeden kłopotliwe punkt do odjęcia z listy. Mieszkanie to teraz połowa pensji dorosłego, bogaca się landlordzi a zwykły robol nie ma kasy na swoje życie,wiec nie będzie myślał o dodatkowym obciążeniu.
#rozdajo Kojarzycie akcje parę dni temu co koleś robil rozdajo z czekoladami wedla? Wygralem i przyszly pociete w pol xD powod? Ze niby bym je sprzedal ( ͡°ʖ̯͡°)
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Przy okazji #p0lka xD Dla faceta najważniejsze to zapewnienie dziecku przyszłości, dla #p0lki brak czasu na siedzenie na Netflixie. Przy okazji po prostu nie lubią dzieci xDDDDD. Doprawdy #p0lki są do bólu empatyczne.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Wielka-Polska-Betonowa: za to dla kobiety jest "NIE LUBIE DZIECI"
No i jak to skomentujesz kolego? Czyżby sami mężczyzni sobie mieli dzieci rodzić? W tych swoich własnościowych mieszkaniach? Nie chcą mieć dzieci bo ich nie lubią, tyle.
Komentarz usunięty przez autora
@trochewstyd: xD co za fikoł
raczej chodzi o brak snu przez pierwsze kilka lat życia dziecka
Problemy mieskaniowe to tylko cześć szerszego obrazka. Moim zdanie główny problem leży w postrzeganiu macierzyństwa i dzieci.
- a to studia
- a to praca
latka leca..
- a to podroze male i duze
- a to
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@majkel88: marzenia to skoryguje reszta społeczeństwa jak 30 lat nie będzie miał kto robić na emerytury,a sprowadzeni imigranci niezbyt będą garneli się do pracy XD ale za to 30 letni g---o kwadrat robiony po taniości, który miał być zabezpieczeniem emerytury będzie nadawał
Jak sobie przypomnę co u mnie w szkołach o----------y te rozchwiane emocjonalnie, niekompetentne odpady ze studiów, to aż mną wzdryga
Ta ankieta w ogóle rzuca bardzo negatywne światło na kobiety - wychodzi z nich straszny egoizm.
"Bo obniży się mój komfort życia"
"Bo nie będę mogła realizować pasji"
"Możliwości zawodowe są dla
@ryfke: Ok, ale tu nie jest napisane dlaczego nie chcą mieć dzieci.
Nie, mieszkanie to jest ogromny koszt, posiadanie dzieci obniża komfort życia, także finansowy.
Gdyby młodych było stać zarowno na utrzymanie dzieci jak i swoje przyjemności, to by już był jeden kłopotliwe punkt do odjęcia z listy.
Mieszkanie to teraz połowa pensji dorosłego, bogaca się landlordzi a zwykły robol nie ma kasy na swoje życie,wiec nie będzie myślał o dodatkowym obciążeniu.