Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Wielka-Polska-Betonowa - #nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na popar...

źródło: 778b6d61fbd7490ea844cda6730403d6ab0c95b3b6e510a8e14676b365af81e3

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA

@Wielka-Polska-Betonowa: za to dla kobiety jest "NIE LUBIE DZIECI"
No i jak to skomentujesz kolego? Czyżby sami mężczyzni sobie mieli dzieci rodzić? W tych swoich własnościowych mieszkaniach? Nie chcą mieć dzieci bo ich nie lubią, tyle.
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: z tymi mieszkaniami to mit troche, owszem jest to problem ale nie jest najwazniejszy. glowny problem to styl zycia mlodych kobiet nastawionych na kariere i konsumpcjonizm. wiekszosc kobiet chce dzieci, ale nie teraz.
- a to studia
- a to praca
latka leca..
- a to podroze male i duze
- a to
  • Odpowiedz
trudno, to będą musieli swoje marzenia skorygować, bo się nie zapowiada żeby mieszkania były bardziej dostępne. Szczególnie w największych miastach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@majkel88: marzenia to skoryguje reszta społeczeństwa jak 30 lat nie będzie miał kto robić na emerytury,a sprowadzeni imigranci niezbyt będą garneli się do pracy XD ale za to 30 letni g---o kwadrat robiony po taniości, który miał być zabezpieczeniem emerytury będzie nadawał
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: social media i feminizm zryły beret kobietom. Wystarczyłoby żeby mainstreamowi influencerzy przestawili się z promowania konsumpcjonizmu na rzecz wartości rodzinnych i po czasie może karty by się odwróciły. Dzieci teraz nie są trendy.
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: 77% kobiet deklaruje, że nie lubi dzieci xD tymczasem we wszystkich placówkach wychowawczych pracuje ich 90% minimum i później ryją banię tym dzieciom.

Jak sobie przypomnę co u mnie w szkołach o----------y te rozchwiane emocjonalnie, niekompetentne odpady ze studiów, to aż mną wzdryga
  • Odpowiedz
Problemy mieskaniowe to tylko cześć szerszego obrazka. Moim zdanie główny problem leży w postrzeganiu macierzyństwa i dzieci.

@ryfke: Ok, ale tu nie jest napisane dlaczego nie chcą mieć dzieci.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski @tether69
Nie, mieszkanie to jest ogromny koszt, posiadanie dzieci obniża komfort życia, także finansowy.
Gdyby młodych było stać zarowno na utrzymanie dzieci jak i swoje przyjemności, to by już był jeden kłopotliwe punkt do odjęcia z listy.
Mieszkanie to teraz połowa pensji dorosłego, bogaca się landlordzi a zwykły robol nie ma kasy na swoje życie,wiec nie będzie myślał o dodatkowym obciążeniu.
  • Odpowiedz