Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Wielka-Polska-Betonowa - #nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na popar...

źródło: 778b6d61fbd7490ea844cda6730403d6ab0c95b3b6e510a8e14676b365af81e3

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@jegertilbake Nic nie jest złego w braku dzieci. Złe jest postrzeganie dzieci jako hałaśliwe i problematyczne istoty. Nie chcesz mieć dzieci ok, twoja sprawa. Nie wymagaj tylko aby dzieci zachowywały się jak dorośli w miejscach publicznych.
  • Odpowiedz
@tumbleweed91: nie feminizm i social media, tylko ogólna postawa większości Polaków, także tych wspaniałych i konserwatywnych. Jak facet idzie z dzieckiem, to jest wspaniały i wzruszający, że ma dziecko i się zajmuje, choćby dziecko szło ze smartfonem w łapie całe usmarkane i zgubiło lewego buta. Mój mąż często w kolejce w przychodni słyszy zachwyty że taki wspaniały, do pediatry z własnym dzieckiem poszedł, może można mu w czymś pomóc. Jak
  • Odpowiedz
@ryfke Też mnie to dziwi, kobieta która nie lubi dzieci to powinno być coś sprzeczne z naturą, albo powinien być to margines. Zauważam że jakoś sam mam więcej zrozumienia i empatii dla dzieci niż spora część dziewczyn w moim wieku. Nie wiem skąd to wynika, bo rozumiem że ciąża jest trudna, ból podczas porodu, wiele wyrzeczeń, ale zakładamy już, że to dziecko jest już na świecie w tej sytuacji wyobrażam to
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: ta k---a jełopie, bo faceci i kobitki tak samo się dzieckiem zajmują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to kobiety ma więcej obowiązków i więcej roboty przy dziecku i do tego poród, połóg ech k---a dobrze że ty się nie rozmnożysz
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: meh, pomijając sytuację finansową to też ich nie lubię. Mam dużo młodszą siostrę, której wychowanie zostało zrzucone na mnie. Mój brat nic nie musiał robić, a nawet jak musiał to i tak tego nie robił i ja musiałam to robić, bo dziecku mogłoby się coś stać.

Więc no taki tryb życia by mi nie odpowiadał, całkowicie obrzydziło mi to macierzyństwo, a jeszcze dzieciak znajomych bardzo mnie polubił, tak że
  • Odpowiedz
Doprawdy #p0lki są do bólu empatyczne.

@duzy_krotki: ależ są, szkoda że tylko dla siebie. Dla innych już brakuje im empatii xD. Na mojej drodze niestety, każda okazywała się po jakimś czasie fałszywa, a najlepsze jak 2 takie fałszywe #p0lka, udawały swoje najlepsze psiapsi, jednocześnie jedna na drugą nadawała do mnie xD
  • Odpowiedz