Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Wielka-Polska-Betonowa - #nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na popar...

źródło: 778b6d61fbd7490ea844cda6730403d6ab0c95b3b6e510a8e14676b365af81e3

Pobierz
  • 156
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

social media i feminizm zryły beret kobietom. Wystarczyłoby żeby mainstreamowi influencerzy przestawili się z promowania konsumpcjonizmu na rzecz wartości rodzinnych i po czasie może karty by się odwróciły. Dzieci teraz nie są trendy.

@tumbleweed91: wersow, siwiec, marina i szczęsny, sexmasterka, deynn - wszyscy mają dzieci / są lub byli przed chwilą w ciąży. Każda z tych osób to <1mln obserwatorów. Twój argument to inwalida.
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa Mnie zastanawia ilu z tych betoniarzy pieprzacych o powodach braku dzieci ma choćby dziewczynę nie mówiąc już o żonie. Widać od razu żeście teoretykami g---o wiedzącymi o rodzicielstwie i traktujecie je jako wymówkę by zgarnąć mieszkanie kosztem reszty społeczeństwa.

Mieszkanie na wychowanie tego choćby jednego dziecka to najmniejszy problem dla małżeństw. Znacznie większym problemem jest radykalny spadek małżeństw (dla USA z 6 do 25% wzrosła liczba kobiet w wieku 40
  • Odpowiedz
77% kobiet deklaruje, że nie lubi dzieci xD tymczasem we wszystkich placówkach wychowawczych pracuje ich 90% minimum i później ryją banię tym dzieciom.

@Kismeth: no, nie, przeczytaj nagłówek.

To są odpowiedzi osób które nie mają i nie planują mieć dzieci. Te kobiety które lubią dzieci po prostu w znacznej części mają dzieci i nie są ujęte tą ankietą.
  • Odpowiedz
@ukradlem_ksiezyc: zapomniałeś o najważniejszym: obawiam się że to na mnie spadnie najwięcej obowiązków.

Kto się obawia? Różowe bo to one będę nie spać po nocach one będą miały luke w CV, one będą robiły za nianie sprzątaczkę psychologa kucharkę i lale do seksu dla zmęczonego ojoj pracą męża. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A niebieskie? Niebieskie nauczone są z domu że nic nie muszą w nim robić
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: Masz może źródło? Jakiś szerszy kontekst, jaka była grupa badanych itp?

Stary nie musi nie lubić dziecka bo i tak spędza z nim czas na pokopaniu piłki raz w tygodniu jak już skończy 7 lat a jak córka, to nawet często nie wie o niej nic i się nie interesuje, a co dopiero czas spędzać XD

@Tyrande: Do ciebie i plusujących, zwłaszcza naczelnej antynatalistki @Sandrinia (tej
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: ale wiadomo, bo kobiety są leniwe i wygodnickie xD

Skoro można pracować i żyć jak facet, a urodzenie dziecka zmienia tyle, że przeważnie trzeba i pracować i w sporej większości przy znikomym wsparciu ogarniać dzieci, bo jak nie pracujesz to jesteś pasożytem i leniwą krową, to co tu zaskakującego?
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: lol, wyciągnąłeś wykres gdzie główne powody, zwłaszcza u kobiet to standard życia, nie lubię dzieci, mam pasje i wojna (z k---a d). A wyciągnąłeś z tego że nie mam mieszkania. Co i tak ciekawe że to głównie podali mężczyźni.

Prawda jest taka że te powody to zwykła racjonalizacja po fakcie. Nikt kto chce mieć dzieci, nie zmienia najważniejszej decyzji w życiu, która rzutuje na resztę życia i na pokolenia
  • Odpowiedz
@ryfke: Pomijasz inny waży aspekt - ile kobiet i mężczyzn nie chce mieć dzieci. Prosty przykład:
- 10%K i 50%M nie chce mieć dzieci
- wśród nich jako powód "nie lubię" wybierze 80% K i 40% M
Więc sumarycznie 8% kobiet nie chce dzieci, bo ich nie lubi, ale aż 20% mężczyzn. Mimo że na tym wykresie wyglądałoby, że kobiety 2x bardziej nie lubią dzieci, niż mężczyźni.
  • Odpowiedz
@ukradlem_ksiezyc: gdyby nie to, że lwia część obowiązków związanych z opieką nad dziećmi spada właśnie na kobiety, to wyniki tej ankiety zapewne byłyby inne. Przez to, że to właśnie życie kobiet w większym stopniu się zmienia, gdy zostają matkami niż życie mężczyzn, gdy zostają ojcami, to odpowiedzi w tej ankiecie są takie, a nie inne
  • Odpowiedz