Aktywne Wpisy
jmuhha +6
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Quear +15
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
@tumbleweed91: wersow, siwiec, marina i szczęsny, sexmasterka, deynn - wszyscy mają dzieci / są lub byli przed chwilą w ciąży. Każda z tych osób to <1mln obserwatorów. Twój argument to inwalida.
Mieszkanie na wychowanie tego choćby jednego dziecka to najmniejszy problem dla małżeństw. Znacznie większym problemem jest radykalny spadek małżeństw (dla USA z 6 do 25% wzrosła liczba kobiet w wieku 40
@Kismeth: no, nie, przeczytaj nagłówek.
To są odpowiedzi osób które nie mają i nie planują mieć dzieci. Te kobiety które lubią dzieci po prostu w znacznej części mają dzieci i nie są ujęte tą ankietą.
Kto się obawia? Różowe bo to one będę nie spać po nocach one będą miały luke w CV, one będą robiły za nianie sprzątaczkę psychologa kucharkę i lale do seksu dla zmęczonego ojoj pracą męża. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A niebieskie? Niebieskie nauczone są z domu że nic nie muszą w nim robić
@Tyrande: Do ciebie i plusujących, zwłaszcza naczelnej antynatalistki @Sandrinia (tej
Skoro można pracować i żyć jak facet, a urodzenie dziecka zmienia tyle, że przeważnie trzeba i pracować i w sporej większości przy znikomym wsparciu ogarniać dzieci, bo jak nie pracujesz to jesteś pasożytem i leniwą krową, to co tu zaskakującego?
Prawda jest taka że te powody to zwykła racjonalizacja po fakcie. Nikt kto chce mieć dzieci, nie zmienia najważniejszej decyzji w życiu, która rzutuje na resztę życia i na pokolenia
- 10%K i 50%M nie chce mieć dzieci
- wśród nich jako powód "nie lubię" wybierze 80% K i 40% M
Więc sumarycznie 8% kobiet nie chce dzieci, bo ich nie lubi, ale aż 20% mężczyzn. Mimo że na tym wykresie wyglądałoby, że kobiety 2x bardziej nie lubią dzieci, niż mężczyźni.
Dałbym dwa plusy chętnie.