Wpis z mikrobloga

Skończyłem właśnie po raz pierwszy przechodzić Gothic 3. Gra niby jest fajna, ale bardzo żmudna. W pewnym momencie bicie mobków jest już nudne. A w tej części trzeba ubić tego od groma. Fabuła nie jest już taka gęsta jak w poprzednich częściach. Jest tam jakiś cel, ale w sumie sprowadza się do wybierz sobie stronę i ubij wszystkich z drugiej strony. Pod względem rozgrywki ta część to troszkę mniejsze drewno niż jedynka i dwójka. Ogólnie taki 6/10, ale chyba już do niej nie wrócę. Kojarzy mi się jak dziwnie z współczesnymi grami od ubisoftu, gdzie zawartości jest dużo, ale jest ona płytka i powtarzalna.
Jak uważacie dać jeszcze szansę zmierzchu bugów, które nigdy nie ogrywałem, czy szkoda czasu? #gry #gothic #gothic3
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

G3 załączam czasami jedynie dla ścieżki dźwiękowej i klimatu, niby są mody ale niezbyt coś dają, jak i tak większość zadań jest jak z jakiegoś MMO. Ale kiedyś muszę się zebrać żeby ukończyć.
  • Odpowiedz
Jak uważacie dać jeszcze szansę zmierzchu bugów, które nigdy nie ogrywałem, czy szkoda czasu?

@bunkrowniema: o chłopie, jak ci to powiedzieć. Zmierzch Bogów był produkowany przez Hindusów, a za dialogi i fabułę odpowiadał stażysta, który nigdy nie grał w Gothica. Grę warto przejść tylko po to, aby co chwila się przekonywać jak złe jest to dzieło
  • Odpowiedz
@bunkrowniema: Grałem w G3 jakoś w 2009 roku. Dojechałem chyba do Nordmaru i odpuściłem z nudów, dużo łażenia, nudne questy, jedynka i dwójka biją pod każdym względem trzecią część. Questy też bez jakiegoś polotu ale za to światy są małe i dobrze wypełnione.
  • Odpowiedz
@bunkrowniema: Jeśli przeszedłeś wszystkie trzy części Gothica to możesz spróbować przejść przez Zmierzch Bogów, ale warto go potraktować bardziej jako ciekawostkę niż pełnoprawny dodatek typu Noc Kruka, bo ZB jest dużo słabszy niż G3 praktycznie pod każdym względem i nie robiły go już Piranie. Pomijam te słynne bugi, bo od czasu premiery zostały praktycznie w całości poprawione, ale fabuła jest słaba i mocno naciągana. Choć przynajmniej nie będziesz miał problemu
  • Odpowiedz
W pewnym momencie bicie mobków jest już nudne. A w tej części trzeba ubić tego od groma.

@bunkrowniema: Co prawda to prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja akurat przechodziłem Gothica 3 wielokrotnie i nawet mnie to jarało, ale to było w latach 2007-2010. Ostatnio przeszedłem grę po raz kolejny i też pierwsze co strasznie rzuciło mi się w oczy to właśnie bicie potworków, którego już mniej
  • Odpowiedz