Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Byłem oglądać mieszkanie u landlorda. Chwalił się ile ma mieszkań i dlaczego akurat inwestuje w mieszkania i wynajem. Pokazywał jakie
następne mieszkania planuje kupić. Gościu prowadzi inne biznesy i praktycznie cały pieniądz inwestuje w beton. Mieszkanie na miesiąc miało mnie wyjść 3k. Już prawie miałem brać, bo naprawdę wszystko pachniało nowością i standard wysoki, hala garażowa etc. Przed podpisaniem umowy policzyłem w głowie 3x12 plus pewnie doliczy sobie inflacyjne (było w umowie) to wyjdzie na rok te 37k. Pomyślałem, że lepiej wrzucić już te pieniądze w obligi albo giełdę, i zaczekać, w którym kierunku pójdą nieruchomości. Już chyba lepiej pomieszkać trochę dłużej z rodzicami, ale za to mieć więcej na ewentualny wkład własny. A tak to te pieniądze zwyczajnie "przepalę".

Gość wydawał się naprawdę spoko - pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Niestety wydaje mi się, że u takiego człowieka nie ma niczego innego jak czystej, bezwzględnej chęci zysku. Nie interesuje go to, że inni z tego powodu muszą dziadować po wynajmach, nie mając nawet w połowie tak fajnie jak on. To że on ma miliony to mu nie wystarcza (autko miał za miliony monet), o nie, musi mieć więcej i więcej. Jasne, pewnie chce zabezpieczyć dzieci, ale brakuje mu szerszego spojrzenia na ogólne dobro społeczeństwa. Jemu i jego dzieciom będzie się jeszcze jakoś żyło, ale wnuczek będzie musiał latać z ochroną po mieście, bo będą na niego polować przybysze, którzy zostali ściągnięci w ramach utrzymania wymierającego społeczeństwa.

#wynajem #mieszkania #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Niestety wydaje mi się, że u takiego człowieka nie ma niczego innego jak czystej, bezwzględnej chęci zysku. Nie interesuje go to, że inni z tego powodu muszą dziadować po wynajmach, nie mając nawet w połowie tak fajnie jak on

@mirko_anonim: Odkrywanie świata wg. Mirko odcinek 2332452.
Czy Ty uważasz że działalności prowadzi się w ramach dobrego serca, aby ulżyć tym co mają gorzej?
  • Odpowiedz
ale wnuczek będzie musiał latać z ochroną po mieście, bo będą na niego polować przybysze

@mirko_anonim: w------e, bedzie mial hajs wyrobiony na twoim garbie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim i lekarstwem na takie coś jest progresywny kataster począwszy od trzech lokali mieszkalnych na jednego właściciela. Taki, żeby przy np. 10 mieszkaniach rósł do okolic 20% wartości
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak się będzie źle działo w Polsce to wnuczek sprzeda wszystko i wyjedzie do innego kraju gdzie będzie lepiej, nawet przy wyższych kosztach życia w innym kraju przy takiej ilości pieniędzy nie musi pracować do końca zycia
  • Odpowiedz
Chwalił się ile ma mieszkań i dlaczego akurat inwestuje w mieszkania i wynajem. Pokazywał jakie

następne mieszkania planuje kupić.

@mirko_anonim: 0/10 tak, dokładnie tak wygląda oglądanie mieszkania na wynajem, właściciel się zawsze spowiada z majątku
  • Odpowiedz
@trololo55: no to akurat jest prawdziwe, parę lat żyłem na wynajmie i gdzieś w połowie przypadków właściciel się chwalił ile to on ma mieszkań w tym bloku czy mieście na wynajem xD po prostu tacy ludzie lubią się chwalić majątkiem przed robakami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
intuicyjny-buntownik-94: Licząc majątek innych, zazdrość zje cię od środka. A ponieważ zawsze znajdzie się taki, co ma więcej, to zawsze będziesz czuł się nieszczęśliwy. Lepiej skoncentrować się na sobie i na tym, jak samemu osiągnąć więcej.
Skąd też ta przebijająca nienawiść? Czy on komuś ukradł? Czy robi ci krzywdę samym faktem, że posiada?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
Pomyślałem, że lepiej wrzucić już te pieniądze w obligi albo giełdę, i zaczekać, w którym kierunku pójdą nieruchomości. Już chyba lepiej pomieszkać trochę dłużej z rodzicami, ale za to mieć więcej na ewentualny wkład własny. A tak to te pieniądze zwyczajnie "przepalę".

@mirko_anonim: No pewnie, że lepiej przepalać hajs rodziców, niż swój ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Gość wydawał się naprawdę spoko - pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Niestety wydaje mi się, że u takiego człowieka nie ma niczego innego jak czystej, bezwzględnej chęci zysku. Nie interesuje go to, że inni z tego powodu muszą dziadować po wynajmach, nie mając nawet w połowie tak fajnie jak on. To że on ma miliony to mu nie wystarcza (autko miał za miliony monet), o nie, musi mieć więcej i więcej. Jasne, pewnie chce
  • Odpowiedz