Aktywne Wpisy

mickpl +573
Ale mi wstyd za was, ciule z TVN-u, że szczujecie na Glapę, że nie obniża stóp, serio XD
Stopy są delikatnie powyżej inflacji, wszyscy członkowie RPP (również ci wybrani przez obecną koalicję) głosują jednomyślnie. Każdy ekonomista w tym kraju potwierdza, że jest dobrze i lepiej nie majstrować, bo będzie kolejna runda inflacji.
Zresztą dobrze o tym wiecie, szkoda strzępić ryja.
#nieruchomosci #gielda #media #tvn
Stopy są delikatnie powyżej inflacji, wszyscy członkowie RPP (również ci wybrani przez obecną koalicję) głosują jednomyślnie. Każdy ekonomista w tym kraju potwierdza, że jest dobrze i lepiej nie majstrować, bo będzie kolejna runda inflacji.
Zresztą dobrze o tym wiecie, szkoda strzępić ryja.
#nieruchomosci #gielda #media #tvn

źródło: tvn
Pobierz
iontal +17
Mój 13-letni kuzyn, z którym mam b. dobry kontakt, zapytał mnie wczoraj czy naprawdę #alkoholizm jest w Polsce takim problemem, bo on dużo o tym słyszy od rodziców, w szkole i w mediach, ale tak naprawdę na pijanych ludzi trafia bardzo rzadko, może raz w miesiącu widzi jakiegoś zataczającego się żula. Nie mam zdolności dydaktycznych, jak krótko i sensownie wytłumaczyć chłopakowi, że jednak w PL a-----l jest często nadużywany?
#
#
Już pomijam to, że instytucje finansowe MOGĄ (nie muszą), żądać takiego skanu, ale do bulwy nędzy przez mail?! Mam wysłać pełny skan dokumentu na skrzynkę do której mają dostęp pewnie wszyscy pracownicy allegro, którzy zajmują się po prostu zgłoszeniami/formularzami. Jedyna odpowiedź pracownika, to ZAPEWNIENIE (just trust me bro), że po weryfikacji plik zostanie usunięty. Jest jakaś szansa starać się o formę weryfikacji tożsamości albo np. lekką anonimizację niekoniecznych danych z dowodu czy można sobie tylko pisać niczym ze sztuczną inteligencją i np. słać skargi do UODO?
#allegro #cyberbezpieczenstwo #bezpieczenstwo #niebezpiecznik #sekurak #zaufanatrzeciastrona @niebezpiecznik-pl @ZaufanaTrzeciaStrona
@Obywatel_Kondominium: Coś się zmieniło i w dowodach osobistych zaczęły być umieszczane jakieś dane wrażliwe? Chyba nigdy tego nie było. Jakie konkretnie dane wrażliwe są widoczne w Twoim dowodzie? Twoje pochodzenie rasowe lub etniczne? Twoje poglądy polityczne? Twoje przekonania religijne? Twoja przynależność do związków zawodowych? Jakieś Twoje dane genetyczne? Dane biometryczne? Dane dotyczące zdrowia? A może Twojej orientacji seksualnej?
Bo jeżeli chodzi Ci np. o pesel,
Niestety weryfikacja jest niezbędna, a więcej na ten temat możesz przeczytać tutaj: https://help.allegro.com/sell/pl/a/weryfikacja-danych-sprzedajacego-na-koncie-zwyklym-0A5rBZ1dGCR
@allegro_pl Jesteście pewni, że mogę nanieść na skan swój napis, jeśli nie będzie zasłaniał danych? I właśnie w informacjach które znajdują się w podesłanym linku
źródło: allegro weryf
Pobierz