*Kierowcy tirów to statystycznie najbezpieczniejsi uczestnicy ruchu drogowego i to w wielu krajach w tym w Polsce.
*Skoro nawet debile po zawodówce i podstawówce którzy często jadac tirem , sikają do bidonów i srają do żwira, gotują rosół, gadają przez telefon powodują tak mało wypadków to jak to świadczy o motocyklistach, samochodziarzach, rowerzystach, traktorzystach, którzy powodują więcej wypadków w tym śmiertelnych???
*Tiry są dużo częściej i bardziej rygorystycznie sprawdzane niż osobówki, traktory, motocykle,
*Tiry są jednymi z najmłodszy pojazdów na drogach, często silniki nigdy nie stygną bo znowu wsiada kolejny kierowca.
Szczególnie te co jeżdżą dalekie trasy międzynarodowe to rzadko kiedy mają powyżej 8-10 lat.Bo to się nie opłaca jeździć starym tirem.
A średnia samochodu w Polsce to 13-15 lat. Xdd..... Średnia....
@wezsepigulke: absolutnie a przykład na ich upośledzenie miałem w zeszłym tygodniu gdy jeden z nich wjechał w uliczkę domków jednorodzinnych, mimo znaku zakazu wjazdu powyżej 3,5 tony zaparkował tak, że zablokował wyjazd z trzech posesji samochodom a jak kazaliśmy mu odjechać to powiedział, że skończył mu się czas pracy i nie ma zamiaru płacić kary. Wiec wezwana policja odpowiednio go obrobiła za wszystkie wykroczenia ( ͡°͜ʖ͡
@MistrzKowalski No straszne, a wyobraź sobie że rowerzyści doprowadzają tymi swoimi sezonowymi rowerkami do dwukrotnie większej ilości wypadków, czyli takich zdarzeń gdzie są trupy albo istotnie ranni. No ale wg ciebie to nieistotne bo jakiś łeb wjechał pod zakaz (jakby rowerzyści tego nie robili) xD Nawet liczbowo powodują więcej zgonów.
@MistrzKowalski oczywiście, corocznie publikowane statystyki przez policję, w 2023r 537 zdarzeń vs 1313 zdarzeń rowerzystów. Z zabitymi coś mi się p------o, ale rannych n------i że hoho
@MistrzKowalski: nagle Ci dane potrzebne? jak sam podajesz jakiś jeden przykład z życia gdzie jakiś kierowca d-----ł xd
@wezsepigulke: kiedyś mnie rowerzysta opierdzielił, bo stanąłem na zakazie osobówką i musiał ominąć auto, fakt mój błąd nawet się z nim nie kłóciłem, kilka sekund później patrzę, pojechał na czerwonym xd
Bo jadąc tirem jestes w pracy, tak samo jak krecisz śrubki w fabryce, jestes lekarzem, czy adwokatem, wolisz nic nie o-----ć grać zapobiegawczo, tutaj szybko tracisz prawko i jestes w dupie, wszedzie kamery, zdalne gps itd. A jadąc osobowką wracasz już z pracy jesteś albo spiety zmeczony, jezdzisz gorszymi kategoriami dróg, tak samo motor, na motor jedzie sie po prostu pozapieprzać i odstresować oraz totalny brak szans na przeżycie w wypadku powyżej
absolutnie a przykład na ich upośledzenie miałem w zeszłym tygodniu gdy jeden z nich wjechał w uliczkę domków jednorodzinnych, mimo znaku zakazu wjazdu powyżej 3,5 tony zaparkował tak, że zablokował wyjazd z trzech posesji samochodom
@MistrzKowalski: wolał bym jeździć z samymi takimi wariatami którzy statystycznie zabijają kilkukrotnie mniej ludzi niz osoby w osobówkach, motorach, rowerach
Bo przynajmniej kilka tysięcy ludzi wróciło by bezpiecznie do domu
@wezsepigulke: ja kiedyś też wrzucałem te coroczne statystyki dla potwierdzenia tezy, że rowerzyści są sprawami większej ilości wypadków śmiertelnych (ba, nawet traktorzyści). Potem już odpuściłem wydawanie się w takie dyskusje. Szkoda mojej energii i czasu. Niemniej propsuje Twój wpis.
Jak powiedział, tak zrobił. Tusk, to najwybitniejszy polityk tysiąclecia. Nie zapraszam do dyskusji. 90 procent wykopu w pełni się z tym zgadza (ง͠°͟ل͜͡°)ง Niech żyja silna, wielka i bezpieczna polska! (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp. #mecz
*Kierowcy tirów to statystycznie najbezpieczniejsi uczestnicy ruchu drogowego i to w wielu krajach w tym w Polsce.
*Skoro nawet debile po zawodówce i podstawówce którzy często jadac tirem , sikają do bidonów i srają do żwira, gotują
rosół, gadają przez telefon powodują tak mało wypadków to jak to świadczy o motocyklistach, samochodziarzach, rowerzystach, traktorzystach, którzy powodują więcej wypadków w tym śmiertelnych???
*Tiry są dużo częściej i bardziej rygorystycznie sprawdzane niż osobówki, traktory, motocykle,
*Tiry są jednymi z najmłodszy pojazdów na drogach, często silniki nigdy nie stygną bo znowu wsiada kolejny kierowca.
Szczególnie te co jeżdżą dalekie trasy międzynarodowe to rzadko kiedy mają powyżej 8-10 lat.Bo to się nie opłaca jeździć starym tirem.
A średnia samochodu w Polsce to 13-15 lat. Xdd..... Średnia....
#przemyslenia #takaprawda #oswiadczenie #zycietruckera #bekaztransa #transport #pracbaza #wypadek #bhpfailure #bhp #motoryzacja #motocykle #samochody
@adamsowaanon: i statystycznie najbardziej upośledzeni umysłowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
źródło: temp_file1068131558301532931
Pobierz@wezsepigulke: kiedyś mnie rowerzysta opierdzielił, bo stanąłem na zakazie osobówką i musiał ominąć auto, fakt mój błąd nawet się z nim nie kłóciłem, kilka sekund później patrzę, pojechał na czerwonym xd
@MistrzKowalski: wolał bym jeździć z samymi takimi wariatami którzy statystycznie zabijają kilkukrotnie mniej ludzi niz osoby w osobówkach, motorach, rowerach
Bo przynajmniej kilka tysięcy ludzi wróciło by bezpiecznie do domu
Niemniej propsuje Twój wpis.