Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak ja nienawidzę prywaciarzy. 27 września Pan i Władca fabryki kurzu pojechał na urlop. Mówiliśmy mu aby pamiętał o przelewie (pensja). Mamy 4 września. Pensji brak a na telefon kiedy łaskawca zrobi przelew powiedział, że po urlopie czyli 12 września. Potem płacz, ze ludzie nie chcą pracować u prywaciarzy, że nie utożsamiają się z firmą, że 8-16 do widzenia i nic ich nie obchodzi. Naprawdę chcę aby polskim prywaciarzom się tak nalało w cztery litery aby zrozumieli (w co wątpię ale marzenia trzeba mieć), że ludzie pracują tylko i wyłączenie dla kasy a nie dla uścisku ręki prezesa lub owocowych czwartków lub wyjść integracyjnych oraz płacenie najniższej krajowej sprawia, że nikt nie chce tam pracować.

#pracbaza #zaleniesie #prywaciarz #polska

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@o__0: zejdź na ziemie, przecież PIP nie działa prawidłowo, wielomiesięczne/kilkuletnie batalie z pracodawcą gdy nie masz żadnych środków na raty kredytu czy na jedzenie? należy domagać się pensji i uciekać stamtad..
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @o__0 Zastanawiam się aby o tym donieść. Problemem jest brak na umowie daty wypłat. Ogólnie jak wczoraj na spokojnie przejrzałem umowę to mam wrażenie, że nic ona nie określa. Jedynie stanowisko. Praca miała być na szybko a skończyło się, że rok już tak siedzę. Połowa firmy wkurzona a druga połowa macha ręką lub nie chce się angażować. Najwidoczniej lubią pracować za frajer.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie czytasz nawet umowy o pracę którą podpisujesz?. Nie wiesz kiedy powinieneś dostać pensję?. Nieźle.
Swoją drogą wygląda na to że Twój pracodawca nie ma środków na wypłatę wynagrodzeń więc czeka do 12 aż coś mu spłynie na konto.
  • Odpowiedz
Swoją drogą wygląda na to że Twój pracodawca nie ma środków na wypłatę wynagrodzeń więc czeka do 12 aż coś mu spłynie na konto.

@zonecom: a tam, pewnie siedzi na Majorce na plaży i niebardzo mu się chce z telefonu to ogarniać wszystko, to zrobi jak wróci.
  • Odpowiedz
@j557: OP pisze że zawsze płacił w umownym terminie pierwszego dnia miesiąca. Teraz pierwszy raz nie. Wypłacenie pensji pracownikom, jeśli mają stałe stawki to kilkanaście-kilkadziesiąt minut roboty. Powielasz przelewy i tyle. Gość nie jest debilem, wie, że rozwala sobie firmę takim działaniem, więc moim zdaniem, jest w tym jakieś drugie dno.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Nie. Powodów mam dużo. Pracowałem u wielu prywaciarzy i każdy ma parę cech wspólnych. Zawsze winny jest pracownik. Zawsze. Szefostwo zagmatwało z zamówieniami, wina pracownika bo się nie wyrabia. Coś się popsuło? Wina pracownika. Brakuje materiału/czegoś? Wina pracownika bo za późno powiedział, nie powiedział albo co gorsza powiedział a szefostwo olało. Traktowanie pracownika jako kogoś gorszej kategorii. Robienie sztucznej szopki w postaci jakiś integracji lub wigilii pracowniczych.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zetisdead Tyle to wiem. Zawsze na umowie miałem określone lub było to określone z regulaminie zakładowym. W szczególności w firmach państwowych. Jeśli idący tropem KP wypłata wpłynie 14 to jest to argument aby zgłosić to do PIP lub innego organu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @Mathas Nie, nie żyje od 1 do 1. Nie wywraca mi to życia ale jest to wręcz nienormalne aby pensje były opóźnione bo szefostwo ma urlop. Czytam te komentarze i naprawdę niedowierzam. Może najlepiej pracować za darmo? Lepiej pozwolić płacić sobie jak szef ma widzi mi się. Raz zapłaci a raz nie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zonecom Czytam, sprawdzam, podpisuje i dokładam do segregatora. To nie jest mój problem, że nie ma teoretycznie na wypłatę. A ma kasę, to akurat wiem. Według tego co mi powiedział będzie z Polsce 12 a to jest sobota więc pensja powinna przyjść 14/15. Czyli połowa miesiąca. To jest nienormalne. A co do umowy tak jak pisał nie ma na niej generalnie nic. Charakter pracy, wymiar, czego
  • Odpowiedz