Aktywne Wpisy
Tarciuch +9
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +56
Jak ja nienawidzę prywaciarzy. 27 września Pan i Władca fabryki kurzu pojechał na urlop. Mówiliśmy mu aby pamiętał o przelewie (pensja). Mamy 4 września. Pensji brak a na telefon kiedy łaskawca zrobi przelew powiedział, że po urlopie czyli 12 września. Potem płacz, ze ludzie nie chcą pracować u prywaciarzy, że nie utożsamiają się z firmą, że 8-16 do widzenia i nic ich nie obchodzi. Naprawdę chcę aby polskim prywaciarzom się tak nalało w cztery litery aby zrozumieli (w co wątpię ale marzenia trzeba mieć), że ludzie pracują tylko i wyłączenie dla kasy a nie dla uścisku ręki prezesa lub owocowych czwartków lub wyjść integracyjnych oraz płacenie najniższej krajowej sprawia, że nikt nie chce tam pracować.
#pracbaza #zaleniesie #prywaciarz #polska
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-pracy-16789274/art-85
§ 2. Wynagrodzenie za pracę płatne raz w miesiącu wypłaca się z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego.
Swoją drogą wygląda na to że Twój pracodawca nie ma środków na wypłatę wynagrodzeń więc czeka do 12 aż coś mu spłynie na konto.
@zonecom: a tam, pewnie siedzi na Majorce na plaży i niebardzo mu się chce z telefonu to ogarniać wszystko, to zrobi jak wróci.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰