Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak ja nienawidzę prywaciarzy. 27 września Pan i Władca fabryki kurzu pojechał na urlop. Mówiliśmy mu aby pamiętał o przelewie (pensja). Mamy 4 września. Pensji brak a na telefon kiedy łaskawca zrobi przelew powiedział, że po urlopie czyli 12 września. Potem płacz, ze ludzie nie chcą pracować u prywaciarzy, że nie utożsamiają się z firmą, że 8-16 do widzenia i nic ich nie obchodzi. Naprawdę chcę aby polskim prywaciarzom się tak nalało w cztery litery aby zrozumieli (w co wątpię ale marzenia trzeba mieć), że ludzie pracują tylko i wyłączenie dla kasy a nie dla uścisku ręki prezesa lub owocowych czwartków lub wyjść integracyjnych oraz płacenie najniższej krajowej sprawia, że nikt nie chce tam pracować.

#pracbaza #zaleniesie #prywaciarz #polska

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ale przeciez szef nie neguje twojej wypłaty, a zachowujesz się jakbyś miał tych pieniędzy już w ogóle nie dostać i rypałbyś miesiąc za darmo… Dostaniesz hajs za tydzień czy dwa i tyle, mi by to nie robiło żadnej różnicy jakbym przez miesiąc hajsu nie dostał a w kolejnym dostałbym dwie pensje. Chyba, że czujesz pismo nosem, że firma leci w dół i może być niewypłacalna, ale nic do tej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka

Pewnie jak byliście na urlopie to też nie chciało się wAM (specjalnie z małej) darmozjady odbierać telefonów od praco-DAWCY. Pokolenie roszczeniowców i nieudaczników...

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @szalonyprogrammer1188 W sumie nijako. Połowa mniej rzeczy do roboty bo większość potwierdza szef. Pani ala kierowniczka przerzuca wszystko na inne terminy albo zwyczajnie odmawia. Co może sama potwierdzić lub zaangażować idzie normalnym torem. Najlepsze jest jak ludzie dzwonią do mnie z pytaniami o termin lub jakieś zamówienie a ja mówię otwarcie, że nie ma szefa nie ma kto tego zatwierdzić. Około połowa ludzi rozumie i mówi,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zawsze mnie dziwi jak tak nieogarnięte osoby są w stanie prowadzić firmy i to z sukcesem. Masz zakaz konkurencji w umowie? Nie myślałeś żeby otworzyć podobną/konkurencyjną działalność?
  • Odpowiedz
Problemem jest brak na umowie daty wypłat.

@mirko_anonim:

Wypłata wynagrodzenia przez pracodawcę musi być dokonana co najmniej raz w miesiącu, w stałym, z góry ustalonym w terminie, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, jednak nie później niż 10. dnia następnego miesiąca.
  • Odpowiedz