Aktywne Wpisy
Ej mirki kręcić aferę? Od grudnia pracuję w nowym kołchozie, jednocześnie regularnie co dwa miesiące oddaję krew, przysługują mi z tego tytułu 2 dni wolne, a pracodawca nie zgadza się na udzielenie dwóch dni.
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
źródło: 1000005562
Pobierz
Anonek463 +170
Zamówiłem sobie żarówki do samochodu od sprzedającego https://allegro.pl/uzytkownik/fphbropak. Sprzedający napisał mi sms, że nie posiada żarówek i zwraca pieniądze więc wzgodnie z prawdą dodałem opinie na allegro "Sprzedający wystawia produkt którego nie ma na stanie. Nie polecam." Sprzedający mi teraz grozi sądem xD Nieźle się bawicie na tym #allegro #j--------e #humorobrazkowy #heheszki #januszebiznesu #marketplace
źródło: image
Pobierz

PlayStation 5 będzie prawdopodobnie moją ostatnią konsolą. Miałem PS2, PS3, PS4, a teraz mam PS5 i z generacji na generację jest coraz gorzej w porównaniu do PC.
Nigdy nie grałem na PC, nie licząc strategii Paradoxu, LoLa i Hearthstone'a. Zawsze było tak, że konsola była tańsza, a creme de la creme były gry ekskluzywne, których pececiarze nie mogli odpalić na swoich komputerach.
Sytuacja w tej chwili wygląda tak, że:
- Gier eksluzywnych nie ma, bo wszystkie po roku jest wydawane na PC, a i tak jest ich dużo mniej niż za czasów PS2 i PS3
- Konsole kosztują prawie tyle samo co PC o podobnej konfiguracji. Cena PS5 Pro to nieśmieszny żart
- Argument, że wkładasz płytę i grasz nie ma już zastosowania, bo gry się instaluje tak samo jak na komputerze
- Argument, że lepiej się gra na dużym TV niż na monitorze nie jest valid, bo PC można bezproblemowo podłączyć do TV
- Argument, że lepiej gra się na padzie również nie ma sensu, bo na PC też można grać na padzie.
Mam wrażenie że Sony chce golić klientów, bo mają monopol. Xbox wycofał się z wojny konsolowej, a Nintendo ma swoją niszę, czyli gry dla dzieci i fanów japońszczyzny.
Największym przegranym tego stanu rzeczy jesteśmy my gracze konsolowi.
#ps5 #ps5pro #konsole #gry #sony #playstation #xbox #nintendo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: kto Ci tak powiedział? xD
@mirko_anonim: no nie wiem czy za poniżej 2k kupisz komputer który pociągnie najnowsze tytuły, ja mam PS5 dla wygody, plug & play i nie trzeba się niczym martwić, no ale ceny gier to nieporozumienie
Driver
Syphon filter
gran turismo
God of war
Tekken
No i co z tego? Wychodzą kilka od roku do kilku lat po premierze na konsoli, a i tak nie wszystkie
Hajsu - bo wydawcy chcą maksymalizować zyski i finalnie gierki lądują na PC
Casuali - bo chcieliby żeby każda gra była dostępna na wszystkim (xD) bo uwaga - 'to by był plus dla każdego gracza' xD Tyle że taki scenariusz spowodowałby śmierć różnych konsol, przez chwilę żyłaby tylko ta 'najsilniejsza' (po co ktoś ma kupić słabszą konsolę innego producenta jeżeli kupi silniejszą drugiego
????????