✨️ Obserwuj #mirkoanonim PlayStation 5 będzie prawdopodobnie moją ostatnią konsolą. Miałem PS2, PS3, PS4, a teraz mam PS5 i z generacji na generację jest coraz gorzej w porównaniu do PC. Nigdy nie grałem na PC, nie licząc strategii Paradoxu, LoLa i Hearthstone'a. Zawsze było tak, że konsola była tańsza, a creme de la creme były gry ekskluzywne, których pececiarze nie mogli odpalić na swoich komputerach.
Sytuacja w tej chwili wygląda tak, że: - Gier eksluzywnych nie ma, bo wszystkie po roku jest wydawane na PC, a i tak jest ich dużo mniej niż za czasów PS2 i PS3 - Konsole kosztują prawie tyle samo co PC o podobnej konfiguracji. Cena PS5 Pro to nieśmieszny żart - Argument, że wkładasz płytę i grasz nie ma już zastosowania, bo gry się instaluje tak samo jak na komputerze - Argument, że lepiej się gra na dużym TV niż na monitorze nie jest valid, bo PC można bezproblemowo podłączyć do TV - Argument, że lepiej gra się na padzie również nie ma sensu, bo na PC też można grać na padzie.
Mam wrażenie że Sony chce golić klientów, bo mają monopol. Xbox wycofał się z wojny konsolowej, a Nintendo ma swoją niszę, czyli gry dla dzieci i fanów japońszczyzny.
Największym przegranym tego stanu rzeczy jesteśmy my gracze konsolowi.
@GeDox: widać że młody jesteś i niektóre wymienione przez niego konsole wyszły jak Ciebie jeszcze na świecie nie było ;)
Konsole kosztują prawie tyle samo co PC o podobnej konfiguracji. Cena PS5 Pro to nieśmieszny żart
@mirko_anonim: no nie wiem czy za poniżej 2k kupisz komputer który pociągnie najnowsze tytuły, ja mam PS5 dla wygody, plug & play i nie trzeba się niczym martwić, no ale ceny gier to nieporozumienie
@TomSz: Mnie w graniu na pc zawsze irytowało dopasowanie ustawień graficznych, ściągniecie sterowników i inne bzdety. Na konsoli nie ma tych problemów.
@mirko_anonim: To jest wszystko fajne jak mówisz, dopóki faktycznie nie będzie miał pc w takim budzecie i bedziesz k----ł ze jedna gra działa tak a druga srak i nie wiesz czemu oraz że niektóre gry działają różnie itp itd xd. Na konsoli odpalasz i wiesz ze jak tobie tak chodzi to wszystkim tak chodzi i wyjdzie pewnie jakaś łatka na to.
@Syskie @Turczyk : dużo gierek teraz spoko ogarnia automatyczne ustawienia, z drugiej strony zupełnie nie zgadzam się z twierdzeniem że da sie w cenie konsoli zrobić komputer który uciągnie najnowsze gry, nie ma szans moim zdaniuem, może jakieś używane cześci itd, pomaga troche dlss i fsr ale i tak. Problemy techniczne są wprost proporcjonalne do ilości gier jakie kupuje się na premiere bo robi się wtedy za beta testera na
@uzytkownik_wykop_pl: niby jaki syf w sumie? Zasilacz + HDMI to dwa kable jak ps5, do tego myszką bezprzewodowa + klawa albo klawiatura ekranowa + pad i do tego dociągnąć lan albo wifi. Tyle samo kabli mistrzu xD mam to i to jak coś
@Hankook jeszcze włączaj to sobie zdalnie i wpisuj hasło do logowania za każdym razem za pomocą pada, albo hasła do launcherow bo akurat jakiś origin uznał że mimo zaznaczonej opcji auto logowania i pamiętania hasła teraz masz je wpisać i h#j xD
Konsole i tak powoli umierają, wina hajsu i casuali. Hajsu - bo wydawcy chcą maksymalizować zyski i finalnie gierki lądują na PC Casuali - bo chcieliby żeby każda gra była dostępna na wszystkim (xD) bo uwaga - 'to by był plus dla każdego gracza' xD Tyle że taki scenariusz spowodowałby śmierć różnych konsol, przez chwilę żyłaby tylko ta 'najsilniejsza' (po co ktoś ma kupić słabszą konsolę innego producenta jeżeli kupi silniejszą drugiego
@mirko_anonim: całe życie grałem na pc od 2 lat mam ps5 i drugi raz na pewno bym nie kupił. Jeszcze za czasów tureckiej swawoli było jako tako ale teraz gry po 300 zł to jakieś nieporozumienie. Z plusów to gra się znacznie przyjemniej zwłaszcza w coopy
PlayStation 5 będzie prawdopodobnie moją ostatnią konsolą. Miałem PS2, PS3, PS4, a teraz mam PS5 i z generacji na generację jest coraz gorzej w porównaniu do PC.
Nigdy nie grałem na PC, nie licząc strategii Paradoxu, LoLa i Hearthstone'a. Zawsze było tak, że konsola była tańsza, a creme de la creme były gry ekskluzywne, których pececiarze nie mogli odpalić na swoich komputerach.
Sytuacja w tej chwili wygląda tak, że:
- Gier eksluzywnych nie ma, bo wszystkie po roku jest wydawane na PC, a i tak jest ich dużo mniej niż za czasów PS2 i PS3
- Konsole kosztują prawie tyle samo co PC o podobnej konfiguracji. Cena PS5 Pro to nieśmieszny żart
- Argument, że wkładasz płytę i grasz nie ma już zastosowania, bo gry się instaluje tak samo jak na komputerze
- Argument, że lepiej się gra na dużym TV niż na monitorze nie jest valid, bo PC można bezproblemowo podłączyć do TV
- Argument, że lepiej gra się na padzie również nie ma sensu, bo na PC też można grać na padzie.
Mam wrażenie że Sony chce golić klientów, bo mają monopol. Xbox wycofał się z wojny konsolowej, a Nintendo ma swoją niszę, czyli gry dla dzieci i fanów japońszczyzny.
Największym przegranym tego stanu rzeczy jesteśmy my gracze konsolowi.
#ps5 #ps5pro #konsole #gry #sony #playstation #xbox #nintendo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: kto Ci tak powiedział? xD
@mirko_anonim: no nie wiem czy za poniżej 2k kupisz komputer który pociągnie najnowsze tytuły, ja mam PS5 dla wygody, plug & play i nie trzeba się niczym martwić, no ale ceny gier to nieporozumienie
Driver
Syphon filter
gran turismo
God of war
Tekken
No i co z tego? Wychodzą kilka od roku do kilku lat po premierze na konsoli, a i tak nie wszystkie
Hajsu - bo wydawcy chcą maksymalizować zyski i finalnie gierki lądują na PC
Casuali - bo chcieliby żeby każda gra była dostępna na wszystkim (xD) bo uwaga - 'to by był plus dla każdego gracza' xD Tyle że taki scenariusz spowodowałby śmierć różnych konsol, przez chwilę żyłaby tylko ta 'najsilniejsza' (po co ktoś ma kupić słabszą konsolę innego producenta jeżeli kupi silniejszą drugiego
????????