Wpis z mikrobloga

Czy ma ktoś doświadczenie pozytywne lub negatywne z likwidacją szkód z AC w wariancie III sieci partnerskiej (zamienniki) lub ASO? Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma wariantami. BMW z 2021 roku, wartość ok. 150tys.

Z tego co wiem dużo części nie występuje w zamiennikach więc wówczas ubezpieczyciel musi zapewnić oryginał. Czy wygląda to tak kolorowo? Jak z naprawami karoserii - z tego co doczytałem sieć partnerska chyba może dopuścić blacharza do naprawy karoserii a ASO wymienia całe elementy na nowe?
Różnica w składce 3400pln vs 4000pln. Ubezpieczyciel ergo hestia. Poproszę o jakieś opinie 😁

#samochody #ubezpieczenia #motoryzacja #ac #autocasco
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@davidsondv: Przy aucie za 150k nie widzę sensu rezygnować z aso żeby oszczędzić 600pln xD W moim ASO robiłem jedną szkodę (też BMW ubezpieczone w Hestii) i wygląda to tak, że zostawiam im auto, dostaje od nich zastępcze i poza podpisaniem papierów nic nie muszę robić bo oni się wszystkim zajmują.
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod To akurat nie problem, nie używam go na codzień. Assistance mam faktycznie na kilka dni.
Chodziło mi bardziej o za i przeciw ale faktycznie chyba nie ma sie co zastanawiać tylko brać aso.
  • Odpowiedz
@davidsondv: W życiu nie bierz wariantu w sieci partnerskiej.
Sam obecnie kończę mordęgę z naprawą auta w sieci partnerskiej PZU, to jest jakiś dramat. Prosta robota, porysowany bok auta, żadnej zabawy dla blacharza, według rzeczoznawcy naprawa na 12 dni roboczych a im w największym warsztacie w okolicy (ASO innej marki) to zajmuje trzy i pół miesiąca.
Reklamacje zgłaszane wszędzie gdzie tylko się dało, ubezpieczyciel rozkłada ręce, przyjął skargę, ale nic
  • Odpowiedz
@davidsondv: tak czy siak będziesz się kopał przy likwidacji szkody, więc lepiej mieć do tego podstawy

ja przeżyłem lekki szok jak pan rzeczozawca z ubepieczycielem zaproponowali malowanie w elementów w rocznym motocyklu XD XD XD xD
  • Odpowiedz