Wpis z mikrobloga

@Kamileeek: C++ to taki wynalazek dla tych co nie mogą się zdecydować czy wolą coś obiektowego, czy raczej C. I powstał taki potworek (osobiście jednak wolę w takim przypadku D lub Go, w zależności od sytuacji).
  • Odpowiedz
@Korba: składnia. Pisałem o tym, ale nie wiem w czym są napisane. Sądzę, że nawet jeśli JVM jest w C++ to bez większości feature jak wyjątki, bo nie są one wspierane na wszystkich platformach. C# zapewne jest w C++. Ale to i tak obala twoją tezę.
  • Odpowiedz
@Hauleth: c# i java to języki, nie słyszałem o tym żeby języki pisało się w innych językach programowania. Jeśli już to chodzi o kompilatory, interpretery oraz maszyny wirtualne. I w żaden sposób nie obaliłeś mojej tezy, bo języki które wymieniłeś i ich runtime'y, kompilatory, etc. z paroma wyjątkami nic nie znaczą na rynku.
  • Odpowiedz
@Korba: napisz kod w języku jakimkolwiek bez kompilatora/interpretera. C++ jako taki nie wniósł nic nowego poza składnią dla klas (która taka zła nie jest) i typów/funkcji genetycznych (która jest fatalna). Nie ma innego języka, który ma tyle fackupów i niezdefiniowanych zachowań co C++. Więc ktoś kto uważa, że ten język jest dobry, z mojego punktu widzenia jest trollem.

BTW języki opisuje się innymi językami. Więc tak, są języki do pytania
  • Odpowiedz
@Hauleth:

napisz kod w języku jakimkolwiek bez kompilatora/interpretera.

Dokładnie, lecz sądząc po twoich poprzednich wpisach, można było wywnioskować że to języki pisze się w innych językach a nie ich implementacje (c# i vb oparte są o jedną platformę, dlatego nie można napisać c# w
  • Odpowiedz
@Korba: W C też da się podać obiektowo. Dodatkowo ludzie często mylą programowanie obiektowe z programowaniem z klasami. Dodatkowo C++ jest tak dziwnym językiem, że chyba nie ma kompilatora zgodnego ze standardem. Więcej, twoje tłumaczenie na UB jest bardzo kulawe. Język wysokiego poziomu jakim jest C++ powinien ułatwiać pracę programiście, a nie zwiększać na nim obciążenie pamiętania o wadach specyfikacji. Nic więc dziwnego, że coraz mniej oprogramowania użytkowego powstaje w
  • Odpowiedz
@Hauleth: Nie ma co kontynuować tej gównoburzy :D Obydwoje powinniśmy wiedzieć że trzeba dobierać odpowiednie narzędzie do zadania.

P.S. W VS tylko interface jest napisany w WPF/C#. Cały back-end jest w c++.
  • Odpowiedz
@Korba: Miałem zacząć się wywnętrzać ale Twój przedostatni komentarz mnie wyręczył.

@Kamileeek: @Hauleth: Nie wiem jak #!$%@? można pisać w sposób taki jak Wy na temat C++. C++ i C jest jak ojciec i syn języków programowania, jak alfa i omega, jak Bolek i Lolek. W ogóle jak można to przyrównywać do C# i Javy, dla mnie zupełnie inna liga języków, inne zastosowania. A to że
  • Odpowiedz
@Hauleth: sam to postowałem parę dni temu :)

Jak skończysz go poznawać to zrozumiesz że cpp to język jak każdy inny.

Ale pewnie, jak cb kręcą języki tak abstrakcyjne jak ruby to wiadomo co napiszesz na temat tego języka.
  • Odpowiedz