Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Brać pierwszą lepszą agencję #nieruchomosci do sprzedazy #mieszkanie czy ma ktos z polecenia agenta w #wroclaw ? Prowizje chcialbym nie wiecej niz 2 procent netto

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sprzedawałem w wakacje mieszkanie we Wrocławiu. Dużo pracy kosztowało mnie jego odgracanie (teraz to się chyba nazywa decluttering :D) i sprzątanie - to ważne, bo puste i schludne mieszkanie łatwiej sprzedać. Swoją drogą, tego i tak żaden pośrednik za Ciebie nie zrobi, a jak zrobi, to nie swoimi rękami i fakturę za usługę zapłacisz Ty. W ogarniętym mieszkaniu zdjęcia to już sama przyjemność, z opisem nie miałem problemów, przecież to było moje
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ksylometazolina mieszkanie mam gotowe do wystawienia i wizyt ale bardziej mnie przeraża kwestia formalności. Mam na nim kredyt, gdzie ogarnac swisdectwo energetyczne, podpisanie umowy przedwstepnej, notariusz, ksiega wieczysta. Przy zakupie wszystko ogarnelo biuro

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@marsjanin2012 od jednego wizytującego usłyszałem, że to miła odmiana, że strona sprzedająca jest właścicielem i zna odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mieszkania… z usług pośrednika skorzystałbym tylko w sytuacji, nie wiem, nagłego odziedziczenia jakiejś nieruchomości na drugim końcu Polski.

@op to nie jest trudne, naprawdę, większość roboty robi za Ciebie notariusz, którego i tak trzeba zatrudnić. Przedwstępna - notariusz, świadectwo energetyczne - jakikolwiek usługodawca z uprawnieniami, umowa przyrzeczona to też
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no to zatrudnij biuro zapłać za to 40 000 jak kilka papierków nie ogarniesz. Pytanie jak rozliczasz podatki nie wiem, przeglądy auta robisz wszystko wymaga wiedzy. A te ubezpieczenia OC, jeszcze trzeba umowę przeczytać. Napisz na priv to ci podam taniego notariusza bo tu jeszcze można przyoszczędzić. Wszystko robi notariusz a żaden agent dla ciebie nie pójdzie i się nie wymelduje na przykład i tak dalej. Jestem przed drugą połową
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: aha, jak juz najmiesz pajaca z biura to sprawdz ogloszenie. Duzo biur w tym takie co ma "prestizowe logo i nazwe" zatrudnia zwyklych kretynow za pajacow-agentow. Leniuszek skopiowal opis innego ogloszenia, troche zmodyfikowal i jeb na portale (by czekac na klienta). Co zostawil w opisie? Blisko muzea, politechnika cos tam cos tam. Problem taki ze ogloszenie bylo na np. Jagodnie. Za 20k nie chcialo mu sie pisac nowego opisu,
  • Odpowiedz
@nie_odpisuj bo to są cwaniaki i do tego dążą, jak porządnie przeglądasz rynek nieruchomości a ja się tym tak bawię powiedzmy to często pojawia się prywatne ogłoszenie a za tydzień czy dwa znika bo już kilka biur ich namówiło na pomoc. I tym sposobem sprzedający płaci i kupujący frajer który nigdy nie powinien za nic płacić agentowi. Widzisz ciekawe ogłoszenie prywatne zawsze zapisać sobie numer telefonu zrobić zdjęcie oferty bo możesz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przyjacielski-nomada-80:

nie kupiłem I nigdy nie kupię

@Hmrogrz: też tak zawsze myślałem i na swój sposób dalej tak uważam, ale mieszkanie które kupiłem do wynajmu na pokoje, rentowność mi wychodzi teraz 12%... Kupiłem od agenta,
  • Odpowiedz