Aktywne Wpisy

duzy_krotki +947
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +174

ja bym się wypalił w takiej robocie, która mnie nie interesuje już po kilku miesiącach
#pracbaza #programista15k
@GoldenJanusz: pracę i karierę wybiera się na podstawie swoich umiejętności i zdolności, a nie na podstawie pasji.
@GoldenJanusz: ja jestem zadowolony po 8 latach i mam tempo pracy kilkukrotnie szybsze niż następny pracownik więc jak już to przyśpieszyłem. Ale mi w firmie dano wolną rękę na robienie co mi się podoba więc mam spore urozmaicenie
@zobq: większość ludzi robi inaczej więc twoja teoria jest do d--y
@TurboDynamo: wręcz przeciwnie, tak się buduje zdrowe życie. Jeśli twoje pasje i umiejętności pokrywają się, to gratulacje - jesteś w jakieś 0.1% ludzkości.
Dla reszty lepiej wybrać pracę pasującą do naszych umiejętności, żeby zarabiać jak najwięcej pieniędzy, a pieniądze wykorzystać na pasje w czasie wolnym.
No i to, że praca != pasja, nie oznacza, że nie praca
@zobq: oczywiście że chcą. Gdyby nie chcieli to by się nauczyli i zaczęli robić coś innego.
@TurboDynamo: "just learn to code bro" xD