Aktywne Wpisy
slabehaslo +35
Minieri +212
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym wybitny ekonomista działa na szkodę reszty społeczeństwa, tylko dlatego, żeby bronić biznesu syna.
Kraj, w którym inny wybitny ekonomista doprowadza do ogromnej inflacji i zubaża jeszcze bardziej biednych tylko po to, by wygrać wybory.
Kraj, w którym od 30 lat rządzi jedna klika elit pozornie walcząca między sobą, a tak naprawdę tylko wystawiająca teatr dla ubogich i powoli rozszarpująca majątek narodowy.
Kraj, w którym masy ludzi wychwalają człowieka pozwalającego pedofilom krzywdzić małe dzieci, a dla bliskich zostawiająca ochłapy empatii.
Kraj, w którym wszystko jest postawione na głowie, a zdrowy rozsądek i dobro już dawno zostały wyparte przez chciwość i pychę.
To mój kraj i tu zostanę, ale chciałbym, żeby był inny.
#nieruchomosci #ekonomia #gospdarka #polska
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Akurat strasznie głupi argument, bo żeby zostać lekarzem to nie wystarczy być self-made manem jak w przypadku #programista15k, gdzie wystarczy ci komputer i determinacja oraz trochę oleju w głowie
Lekarzem zostają zazwyczaj banany, bo których rodziców stać żeby utrzymywać dziecko praktycznie do 30-stki płacić za mieszkanie itd?
Tak tak, zdobądź stypendium i żyj jak szczur połowę życia
Po prostu zostań lekarzem, bro xddd
Pamiętam aferę na te słowa choć gardzę osobą która to powiedziała i partią z której pochodzi ale żaden trzeźwo myślący lekarz rezydent nie wyjedzie na Zachód gdzie w Polsce po tych kilku latach praktyki i specjalizacji zyskuje status wręcz Boga zarabiając nie kilka(jak na Zachodzie), a kilkanaście pensji minimalnych.
@Zapyzialec: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polak, to embrion narodziarski:
@duzy_krotki: Co wy macie alkusy z tymi tubkami. Każdy jeden ekspert od uzależnień to krytykował. Dodatkowo łatwiej ogarnąć taką sprawę niż smog xd
Dodatkowo temat zapomniany przez wszystkich oprocz konfiarzy.
Jeżeli chodzi o miasta, to w tym
Tak się robi kase it powinno się uczyć
( ͡° ͜ʖ ͡°)