Wpis z mikrobloga

Tak patrzyłem kilka wpisów na tagu nieruchomości i wkurvia mnie niesamowicie jedna rzecz:
Pisanie że mieszkanie 30-50m2 to kurnik xDDD kvrwa ja całe życie wychowałem się w mieszkaniu 28m2 gdzie mój pokój to bylo około 3mx2.5m i nie narzekałem. Miejsce na 4 szafy, kompa, lóżko i biurko było i jeszcze bylo okolo 1.5m2 na przemieszczanie się wokół. To ze jesteście bucami, słońmi w sklepie z porcelaną, grubasami i typowymi facecikami to już wiem. Ale żeby takiemu ignorantowi takie coś przeszkadzało?
Mój wujek ma dom 120m2 a i tak mieszkają w nim 2 duze rodziny i miejsca jest aż nadto, aż zamierza jeszcze 2 rodziny sprowadzić bo w sumie to mu pusto, nie chce marnować przestrzeni a i mniejsze koszta będą.

80% moich znajomych mieszka z rodzicami w podobnych warunkach
10% mieszka w kawalerce 1mx2m i nie narzeka, 10% mieszka w śmietnikach czy innych ławkach 40cmx80cm i też nie narzekają

A byle burżujowi, programiście cholernemu to przeszkadza.

Tak to własnie jest, kiedy jesteś w jednej dziedzinie bogiem, a we wszystkich innych głupcem. Odrazu mentalny wieśniak, zwierzak i dindu nuffin wychodzi z takiego czlowieka. Lepiej być przeciętnym z wszystkiego niż mistrzem z jednego i slabym ze wszystkiego.

Zsrani spece od jednej dziedziny, ale wymienić żarowki, orientowac się w polityce czy grac na giełdzie to nie potrafią. Tyle warta jest ich wiedza. Dobrze że za sprawą wpychania wszędzie kobiet i gejów na stanowiska kierownicze się to zmienia. Wolę żeby byli programisci ktorzy mają wiele umiejętności interdyscyplinarnych ale nie wiedzą czym się rózni java od javascriptu niz odwrotnie.

Myślą że jak coś osiągnęli w życiu zawodowym, milosnym czy internetowym to zaslugują na pałac i ze cały świat u ich stóp jest. Gowno prawda. A jak ci nie pasuje w Polsce bo nie mozesz znaleść palacyku 100m to spadaj z niej.

Dlatego jedynym sposobem na rozwiązanie patologii mieszkaniowej, patriarchalnej i narcyzowej to:
-zakaz działaności gospodarczej
-każda rzecz którą stworzysz (aplikacja internetowa, stół, samochód, ubranie itd) to własność publiczna. Nie wolno robic nic w celach prywatnych.
-wprowadzenie maksimum dochodu w wysokości 1.5x średniej krajowej. Każdy dochód ponad to jest odejomowany z konta automatycznie
-zakaz mieszkania w domu o powierzchni powyzej 80m2, a przynjamniej w takim domu gdzie powierzchnia na jedna osobe jest większa niż 25m2. W przeciwnym wypadku zakwaterowanie do mieszkania siłowo imigrantów
-zakaz opuszczania kraju (przestań wywozić kapitał z polski i zacznij ją wspierac a nie zachciało sie urlopu, jak chcesz urlopu to jedź se na wieś na tydzien a nie na maledivy na miesiąc)

Jazda z oskarkami, narcyzami, ignorantami i wszelkiej masci psychopatami ktorzy uwazają się za kogoś wyżej od ludu bo dostali trochę więcej kasy.

inb4 nie będzie z czego kasy jak zabraknie prywaciarzy

Będzie, tak jak byla za komuny? A jak ludzie nie chcą produkowac dóbr to sie ich zaciagnie siłą? A w razie czego rząd moze dodrukowac pieniądze albo ukraść z innego kraju, wiec nic sie nie dzieje.

Nic mnie nie denerwuje tak jak temat burżujów ze slomą w butach którzy uwazaja sie za lepszych
#bekazwykopkow #bekazkapitalizmu #kapitalizmzabija #kapitalizmparoweczkowy #socjalizm #bekazprogramistow #programowanie #programista15k #landlord #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #nieruchomosci #antykapitalizm #rozkminy #tldr #wysryw #elaborat
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zsrani spece od jednej dziedziny, ale wymienić żarowki, orientowac się w polityce czy grac na giełdzie to nie potrafią.

@drobazdy: To idź graj na tej giełdzie i zarób na większe mieszanie, zamiast narzekać na wykopie.
  • Odpowiedz
@hansschrodinger swoją drogą teraz gość na yt mi próbuje wmówić, że płodzenie dzieci na wynajmie to norma i że bez tego w ogóle demografia by się załamała. I jednocześnie dziwi się, że prawie nikt nie chce mu wynająć mieszkania, gdy nie potrafił nawet odłożyć na wkład własny.
  • Odpowiedz
  • 0
@ostr: @Megawonsz_dziewienc:
Tak bo to normalnie mieszkac w takich warunkach. Do normlanego mieszkania wystarczy 9m2 na osobę i 700zl miesięcznie na jedzenie. Mi takie coś wystarcza a nawet za nadto, bo nawet nie jestem chudy na takiej diecie.
  • Odpowiedz
@drobazdy: 50m2 to takie dobre minimum dla 1 osoby zakladajac, ze jest komórka na trzymanie rzeczy i garaz podziemny z miejscem na auto. Wtedy mozna mowic o zyciu a nie wegetacji i kupujac lozko nie musisz sie zastanawiac czy 20cm wiekszy materac nie zabierze za duzo miejsca.

Natomiast o prawdziwym komforcie mozna zacząć rozmawiac dopiero przy domu z duza dzialka, najlepiej z dala od sasiadow.

Warunki w jakich ty zyles
  • Odpowiedz