Wpis z mikrobloga

Plecy dowalone, nie ma wymówek że "urwana" noga :P

Pytanie tylko było jak dowalić ciężaru, zrobić ciężki trening pleców, wyłączając całkowicie kontuzjowaną nogę, wiadomo że same wyciągi to nie ciężki trening pleców. A przy wiosłach ta noga może zaboleć.

Więc na start, Seated trap bar shrugs :P Nigdy tego nie robiłem, cięższe ćwiczenie niż się spodziewałem, pełny zakres ruchu skupienie na kontroli i bez żadnego szarpania. 4x15 220kg.

Potem typowy Seal rows bez żadnego szarpania, skupienie na technice. Do najcięższej piątki się pobudowałem, 130kg x 5. Potem Back off sety 4x15 90kg

I po tych dwóch ćwiczeniach byłem zdziwiony jak te plecy zostały dowalone. A jeszcze na pompę Lat pulldown Vgrip 4x15 a potem Wide grip 4x12, no i bicepsy :P

Wczoraj robiłem zwykły trening upper, ostrożnie oczywiście bez nadmiernego mostka czy używania nóg. Dzisiaj te plecki dowalone no i jestem zadowolony.

No "urwała" się ta noga... i co z tego? Trzeba inaczej rozłożyć akcenty w treningu, jest teraz czas na skupienie się na innych rzeczach. A tak naprawdę jest tego mnóstwo, upper, plecki, cardio, zgubienie fatu, rehab tej nogi, technika siadów, a przy okazji mniejszego obciążenia ciała i zmęczenie dojdą rzeczy w życiu które "nadgonię".
Najgorsze co można zrobić to odpuścić :)

Cały trening
Seated Trap bar Shrugs 220kg 4x15
Seal rows 130kg x 5
Seal rows 90kg 4x15
Vgrip lat pulldown 4x15
Wide grip lat pulldown 4x12
DB curls 4x12
DB concentric curl 3x15

#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
ile robisz przerwy pomiędzy seriami?

@Kruchy5: Zależy od ćwiczenia, ogólnie wszystkie moje treningi mieszczę w 1h-1,5h. Dzisiaj było wolniej przez nogę po prostu :) Im drobniejsze ćwiczenie tym krótsza przerwa często 60-90s.
  • Odpowiedz
Pytanie tylko było jak dowalić ciężaru, zrobić ciężki trening pleców, wyłączając całkowicie kontuzjowaną nogę, wiadomo że same wyciągi to nie ciężki trening pleców. A przy wiosłach ta noga może zaboleć.

@IntruderXXL: Zacznij się podciągać na drążku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
Trening pleców bez drążka to raczej jakaś forma rehibilitacji, a nie treningu

@kuba181797: Próbowałem kilkukrotnie przez lata włączyć podciąganie do treningu, powodowało to niepotrzebne przeciążenia łap i barków, które znacząco ograniczały mi potem możliwości treningu wyciskań.

Po za tym, mało kto w SHW się podciąga :) A jak już ktoś się podciąga to jest to wyjątek od reguły, a nie reguła.
  • Odpowiedz