Wpis z mikrobloga

Ogółem #dolnyslask wyprzedza prognozy IMGW o jedną dobę. Taki poziom wód mieliśmy mieć w nocy, ale z soboty na niedzielę.
Nie jest dobrze. Świerzawa, Gostków, Chwaliszów, wiele okolicznych miejscowości z Kaczawą i Pełcznicą (oraz pomniejszymi rzeczkami niewidzialnymi na mapce IMGW) są w coraz trudniejszej sytuacji.

Na ziemi kłodzkiej mieszkańcy przygotowują się do podtopień.

#wroclaw nie jest zagrożony, ale nie zapominajcie, że to nie jest całe województwo - ludzie mogą potrzebować pomocy

#pogoda #powodz #swiebodzice #walbrzych #legnica
red7000 - Ogółem #dolnyslask wyprzedza prognozy IMGW o jedną dobę. Taki poziom wód mi...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@red7000: w wielu rejonach szczególnie w okolicy Kłodzka wody przybywa w ilości 25-30cm/h

Czasowo niedaleko północy powinno zamienić się w "stan alarmowy" na wielu stacjach pomiarowych Dolnego Śląska.

Wiesz może jak sytuacja wygląda w okolicy Szklarskiej Poręby (jakieś zdjęcia)? Bo to będzie miało wpływ na JG chyba

A sądząc po komunikatach prezydenta Legnicy to też za wesoło nie jest xD
  • Odpowiedz
  • 11
Jaworzyńska w Legnicy. W Legnicy zamknięto ulice Gumińskiego i Ziemowita z powodu niewydolności kanalizacji. Wiele ulic jest nieprzejezdnych.
red7000 - Jaworzyńska w Legnicy. W Legnicy zamknięto ulice Gumińskiego i Ziemowita z ...
  • Odpowiedz
@red7000 w Dziećmorowicach też rzeczka przybrała niebezpiecznie już a moja siorka ma dom jakieś 50m od niej ( ͡° ʖ̯ ͡°) dziś szwagier kupił pompę, przywiózł z budowy koparkę i jadę tam jutro działać
  • Odpowiedz
#wroclaw nie jest zagrożony

@red7000: budowa zbiornika Racibórz Dolny tak naprawdę wyeliminowała scenariusz z 97' co nie zmienia faktu, że te miejscowości podgórskie są w d...
  • Odpowiedz