Aktywne Wpisy

Meciek +1239
Mirki potrzebuje pomocy w nagłośnieniu sprawy jak potraktował mnie sklep amazon.pl (W komentarzach wrzucam najważniejsze screeny z wymiany mailowej żeby nie było że to bait)
W skrócie: Kupiłem coś za 1719zł w klepie amazon.pl i zrobiłem zwrot, oni potwierdzili że paczka doszła ale teraz twierdzą że nie doszła, nie chcą oddać kasy i generalnie to mój problem.
Cała historia (sorry za długość, ale będzie też #rozdajo o czym na końcu)
-
W skrócie: Kupiłem coś za 1719zł w klepie amazon.pl i zrobiłem zwrot, oni potwierdzili że paczka doszła ale teraz twierdzą że nie doszła, nie chcą oddać kasy i generalnie to mój problem.
Cała historia (sorry za długość, ale będzie też #rozdajo o czym na końcu)
-
źródło: Screenshot 2025-01-28 073839
Pobierz
snorli12 +322
O co chodzi z #deepseek ? Już tłumaczę!
Najpierw trochę kontekstu: Obecnie trenowanie najlepszych modeli AI jest NIEWYOBRAŻALNIE drogie. OpenAI, Anthropic i inne firmy wydają ponad 100 milionów dolarów tylko na moc obliczeniową. Potrzebują ogromnych centrów danych z tysiącami kart GPU wartych po 40 tysięcy dolarów każda. To jak posiadanie całej elektrowni tylko po to, aby zasilić fabrykę.
DeepSeek właśnie się pojawił i powiedział: „LOL, a co jeśli zrobimy to za
Najpierw trochę kontekstu: Obecnie trenowanie najlepszych modeli AI jest NIEWYOBRAŻALNIE drogie. OpenAI, Anthropic i inne firmy wydają ponad 100 milionów dolarów tylko na moc obliczeniową. Potrzebują ogromnych centrów danych z tysiącami kart GPU wartych po 40 tysięcy dolarów każda. To jak posiadanie całej elektrowni tylko po to, aby zasilić fabrykę.
DeepSeek właśnie się pojawił i powiedział: „LOL, a co jeśli zrobimy to za
źródło: GiUo6MTaYAAvgw9
Pobierz

Sympatyczny powolny #bikepacking, więcej zwiedzania niż pedałowania ¯(ツ)/¯ Dwie nocki w namiocie nad Biebrzą i jedna w hotelu, trasa Białystok-Augustów-Grajewo-Ostrołęka.
139 - Na start objazd kilku białostockich murali, ogólnie lubię murale i dużo ich było podczas tej wyprawy, zwłaszcza że odwiedziłem wioskę Sitawka, która słynie z wielu klimatycznych deskali. Główne cele na ten dzień to Wasilków i Korycin, był też m.in. Rezerwat Krzemianka, czy odhaczenie gminy Janów.
133 - Objazd Augustowa i Rajgrodu
95 - Poranek eksploracja dawnego zakładu chemicznego w Prostkach i dalej objazd samej miejscowości. Druga część dnia to długie szczegółowe zwiedzanie Grajewa, włącznie z wizytą w muzeum mleka ;)
141 - Powrót wzdłuż Biebrzy, odbitka na Łomżę i na pociąg do Ostrołęki. Główny cel gmina Radziłów.
#rowerowyrownik #rower #gravel #100km #podrozujzwykopem
Skrypt | Statystyki
źródło: z7
Pobierz