Aktywne Wpisy

WielkiNos +383
Podstarzałe juleczki i grażyny z korpo, których pracę z łatwością zastąpi wkrótce ai czują się lepsze od specjalistów nie do zastąpienia, którzy zarabiają kilka razy więcej niż one. Nieźle.
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
źródło: temp_file5107781677833259091
Pobierz
Moonman +3
garaż wolnostojący vs garaż w bryle domu, biorę po 500 od każdej drużyny i słucham państwa #budowadomu
gdzie garaż
- wolnostojący 36.8% (252)
- w bryle domu 63.2% (432)

Ale mam zaburzony obraz #pracbaza, doradźcie bo nie wiem co zrobić.
W obecnej pracy zarabiam średnio 4500 złotych netto na UOP (miesiecznie jakieś 3700, ale czasami premia wpada). Jest to praca mało wymagająca, bez presji, stresu.
I nie wiem czy w niej zostać czy zmieniać.
Jednocześnie mam 23 lata (skończyłem licencjat) i chciałbym własne mieszkanie (obecnie mieszkam w pokoju), więc mam takie ambicje, że chciałbym zarabiać więcej.
Chciałem iść na studia dziennie i w tym samym czasie robić podyplomowkę, a następnie uderzyć w cyberbezpieczeństwo lub audyt.
Moje obawy to: jak będę tutaj pracował dłużej, to się zasiedzę. Mogą mnie czekać 2 podwyżki (i nic wiecej w nadchodzacych kilku latach), więc załóżmy, że od 2025 miałbym 5000 netto (wlacznie z premiami). Wiem też, że jak nie pójdę na studia teraz, to już raczej się tego nie podejmę. A co za tym idzie ciężej będzie mi znaleźć kolejną pracę. Jakbym miał tutaj pracować to przedłużyłbym na kolejny rok.
No i nie wiem co zrobić, z jednej strony 4500-5000 to dużo pieniędzy, a z drugiej za mało na wynajem mieszkania, bo nie widzę sensu płacenia 50% swojej wypłaty. Z trzeciej jest to bardzo luźna praca, nikt nade mną nie stoi, etc.
Z tyłu głowy mam też fakt, że może się szykować kryzys na rynku, a to jest dosyć stabilna praca. Mógłbym zaproponować pół etatu i pójść jednocześnie na studia, ale sam nie wiem. Doradzicie mi?
#katowice #slask #studbaza
#cyberbezpieczenstwo #audyt #praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim