Po latach wróciłem do moich dawnych fascynacji muzyką Billy'ego Cobhama i jego płyty Spectrum. Kilka słów o płycie z opisu pod wideo: Spectrum to debiutancki album perkusisty jazz fusion Billy'ego Cobhama. Album zawiera duży wpływ muzyki Milesa Davisa i Mahavishnu Orchestra, z którymi Cobham wcześniej intensywnie współpracował. Tommy Bolin, który dwa lata później dołączył do rockowego zespołu Deep Purple, gra tutaj na gitarze prowadzącej. Piosenka „Stratus” pojawia się w grze wideo Grand Theft Auto IV stacji radiowej „Fusion FM”, a także jest głównym motywem w hicie Massive Attack „Safe from Harm”. Proponuję utwór pod tytułem Quadrant 4, otwierający omawianą płytę. Mamy rok 1973.
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
Po latach wróciłem do moich dawnych fascynacji muzyką Billy'ego Cobhama i jego płyty Spectrum. Kilka słów o płycie z opisu pod wideo:
Spectrum to debiutancki album perkusisty jazz fusion Billy'ego Cobhama. Album zawiera duży wpływ muzyki Milesa Davisa i Mahavishnu Orchestra, z którymi Cobham wcześniej intensywnie współpracował.
Tommy Bolin, który dwa lata później dołączył do rockowego zespołu Deep Purple, gra tutaj na gitarze prowadzącej.
Piosenka „Stratus” pojawia się w grze wideo Grand Theft Auto IV stacji radiowej „Fusion FM”, a także jest głównym motywem w hicie Massive Attack „Safe from Harm”.
Proponuję utwór pod tytułem Quadrant 4, otwierający omawianą płytę.
Mamy rok 1973.
#jazz #jazzfusion #perkusja #gitara #70s #rock #muzyka #kultura #feels