Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yam_yeti zrobiłem dokładnie tak samo, tylko ceny samych kolimatorów mocno mnie schłodziły do tego pomysłu ;)
Dedykowany kosztuje 2k, a za 2,5k można kupić Kel Teca P17 od razu z kolimatorem, tylko to 0.22 lr.
  • Odpowiedz
  • 8
@klefonafide Też mi się bardzo dobrze strzela z AK i zapewne na drugą b--ń wybiorę kałaszka. No i podoba się chłopu. Strzelając drugi raz w życiu z kałacha i to na zawodach o przedłużenie licencji zająłem drugie miejsce z bodaj ~64 co nawet motywuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
  • 0
Chociaż teraz ceny AK to jest jakiś dramat. A te nowe z WBP nie mają już chromowanych luf, więc szukałbym czegoś używanego w dobrym stanie/po renowacji.
  • Odpowiedz
Trzeba być prawnikiem lub mieć chody aby zdobyć polecenie kolekcjonerskie? Ścieżka trwa rok czy można to zrobić szybciej?
  • Odpowiedz
  • 0
@90Egon Nie trzeba. Chcąc robić kolekcję zapisujesz się do jakiegokolwiek stowarzyszenia kolekcjonerskiego i możesz iść zdawać egzamin, ale nie wiem jak jest z terminami i ile się czeka. No i na pewno jest trudniej zdać na policji bo strzelasz na punkty a nie ma skupienie, rozkładanie broni itp. Ustrzelić punkty z pistoletu bocznego zapłonu podobno nie jest łatwo.
  • Odpowiedz
@yam_yeti i po co ci to? Będziesz z tym po ulicy chodził i się bronił? Nie, będzie leżeć w domu w sejfie. Jak ktoś będzie cię napadał w domu to też nie użyjesz, bo włamywacz był tylko z łomem, a ty przekroczyłeś obronę konieczną.
  • Odpowiedz