Wpis z mikrobloga

no jakos widze bakusia z 6 lat expa co spamuje codziennie od kilku miesiecy linkedina i bez rezultatow dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@AverageWolnyRynekEnjoyer: jak ma wymagania takie jak do tej pory, to pracy nie znajdzie. Ja znalazłem po niecałym miesiącu, ale musiałem zejść z niektórych rzeczy.

no ale przed chwila to byla mowa ze bakus znajdzie robote, a teraz to juz istotne sa 1) lata expa, 2) szkola i praca, 3) co robiles
  • Odpowiedz
@GeDox: teraz liczy się tylko fullstack ze znajomością chmury - bawią mnie zawsze te próby wywyższanie backendow nad frontendem - gdzie ten backend to często CRUD, a nie jakieś skomplikowane algorytmy jak to lubi się przedstawiać =]
  • Odpowiedz
@AverageWolnyRynekEnjoyer: Z każdym miesiącem mam coraz więcej w oszczędnościach i inwestycjach, więc im później miałaby taka sytuacja nastąpić, tym mniej mnie zaboli. :) Chociaż ja jakoś tego wielkiego kryzysu nie widzę. Jak zechciałem zmienić pracę w tym roku, to nową umowę miałem klepniętą po 3 tygodniach, a kilka innych też było zainteresowanych.¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Blaskun: no mnie troche dogonila inflacja stylu zycia i zaczalem wydawac troche wiecej niz kiedys typu wiecej jedzenia na miescie czy np gry zamiast tylko piracic to czesciowo kupowalem, fakt ze nadal za grosze, ale jednak mozna i to bylo spiracic xD

ale teraz, biorac pod uwage ze kazdy dzien w robocie moze byc tym ostatnim, a nie wiadomo ile kiblowania bedzie na bezrobociu bez lapania sie za jakas gownorobote
  • Odpowiedz