Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +183
źródło: HEr4OynWwAAsJVr
Pobierz
Wilkbardzonijaki +239
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: HEr4OynWwAAsJVr
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#ciaza #macierzynstwo #rodzina #ojcostwo
Planujemy za kilka miesięcy zabrać się za poszerzanie rodziny.
Temat jest mi całkowicie obcy, tylko wiem, że chcemy mieć dziecko.
Jak się przygotować do ciąży?
Z czym się wiąże ciąża?
Czego unikać, co warto robić itd.
Czy polecicie blogi lub książki? Potrzebuję pigułek wiedzy, aby nie dowiedzieć się wszystkiego jak już będzie po ptakach.
Interesuje mnie od tego jak rozwija się płód, przez to jak zmienia się ciało, w czym szpitale zawodzą, na co zwrócić uwagę szukając szpitala do porody, jakie są potrzeby i funkcjonowanie dziecka w pierwsze miesiące życia.
Do tej pory ustaliłam, że warto wybrać się do urofizjoterapeuty, bo może poród pójdzie lepiej i mniej będzie powikłań zdrowotnych lub szybszy powrót będzie.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
mikroblog, nawiecej sie dowiesz
Na pewno będziesz brzydsza po ciąży i jest duża szansa że się ulejesz
@ciemnienie: te bunty to są wyrazy kształtującej się podmiotowości nowego członka rodziny. Dziecko próbuje przesunąć granice w jakich może operować w rodzinie na swoją korzyść. Trzeba wyznaczać jasne granice i się ich trzymać i żaden bunt nie będzie problemem. Jak dzieciak będzie widzieć, że nic nie utarguje to się szybko podda.
@sberatel: Setki tysięcy lat ewolucji, a człowiek pyta na mikroblogu.
W ciąży nie można robić rtg a wpływa ona niekorzystnie na stan uzębienia, więc czego nie poleczysz przed może Ci się tylko pogorszyć w trakcie, a możliwości leczenia są ograniczone bez rtg
I dla partnera również kwas foliowy, bo wpływa korzystnie na płodność u mężczyzn.