Wpis z mikrobloga

@kromeczek Na allegro jest właśnie bezpieczniej, od czasu jak mnie morele oszukało to elektronikę kupuje tylko na allegro i każdego sprzedającego potrafią ustawić do pionu, ceny często podobne lub identyczne.
  • Odpowiedz
@robert7454: ja na szczescie na wiele lat zamawiania tylko kilka razy miałem problem, zwykle jakieś uszkodzenia podczas transportu i niezależnie od miejsca zakupu problem był rozwiązywany na moją korzyść. Też budowałem komputer kilka miesięcy temu i nie miałem z morele problemów mimo ze chyba ze 4 zasilacze przeszły przez moje ręce zanim znalazłem taki którego cewki nie piszczą i gniazda na kable ma tak ułożone że ładnie układają się w
  • Odpowiedz
zgłosiłeś do allegro? w wersji desktopowej na dole po prawej jest przycisk

@Morf: płaci kilkanaście procent prowizji i jeszcze ma robić za darmowego parobka? A allegro i tak się wytrze jego zgłoszeniem
  • Odpowiedz
@debenek: to samo masz z kazdym lego - jedno pudełko np. 100 zł, zestaw dwóch - 150.

Jak wejdziesz w szczegóły to już się okazuje, że jest jedno pudełko klocków + katalog lego albo papierowa torebka. No super deal, kupić za 50 zł torebkę xD

Już raz się tak naciąłem, zrobiłem zwrot, sprzedawca-cwaniak stracil na tym jakieś 20 zł za przesyłki i część prowizji dla Allegro. Niech się janusze gonią.
  • Odpowiedz
Już raz się tak naciąłem, zrobiłem zwrot, sprzedawca-cwaniak stracil na tym jakieś 20 zł za przesyłki i część prowizji dla Allegro

@DonTom: Zamów jeszcze raz, potem jeszcze dwa razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kromeczek: Chciałem kupić kilka rzeczy bezpośrednio.
-"Przykro mi nie mamy sklepu"
-"Sprzedajemy tylko na allegro"
-cena wyższa niż na allegro o koszt wysyłki XD
  • Odpowiedz
@debenek: jak bym tego nie wychwycił zrobiłbym po prostu zwrot odstąpienie od umowy i niech kasę odają i negatywa walną, potem kupił od kogoś innego.
Szukaj w takim razie 1 sztuki, ustaw zakres cenowy i sobie wpiszesz 2 sztuki przy zamówieniu.
  • Odpowiedz
Opis aukcji to chyba składał Mateusz Borek xD MAŁY, PORĘCZNY, WYTRZYMAŁY, DOKŁADNY, CZARNY xD

@czympyrympym: teraz chyba 90% ofert ma wszędzie ten sam opis wstawiony przez jakiś "skośnooki automat", trzeba z godzinę siedzieć i klikać po "podobnych ofertach", wpisywać inne frazy itd. żeby znaleźć to co cię interesuje i żeby było rzeczywiście najtaniej
  • Odpowiedz
@debenek: Dość częsty scam spotykany u chińskich sprzedawców typu aliexpress. Podobnie z tabletami czy telefonami - opis łudząco odnosi się do konkretnego modelu, cena niewiele niższa od regularnego produktu - a przedmiotem sprzedaży jest samo etui. Niestety zalewa to też allegro, razem z napływem chińskich sprzedawców.

• Odpowiedz