Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim za jedną, maksymalnie dwie wypłaty jesteś w stanie spełnić marzenie i żyć w Czechach. Co więcej potrzeba maksymalnie pół roku żeby komunikatywnie ogarnąć czeski i być częścią ich społeczności ale z jakiegoś dziwnego powodu zamiast to zrobić wolisz pisać z anonima jakieś dziwne wpisy bujające w obłokach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W latach 2016-2022 Polska tak skróciła dystans do Czech że prawie je prześcignęła, sprawdź sobie średnią pensję w obu krajach (podpowiem że w Czechach ceny są wyższe). Możesz się tam wynieść ale tam nie lubią Polaków. Jeszcze jedno na koniec. 3 razy w życiu ktoś się przypieprzył do mnie i znajomych w pubie (tak że chciał się bić). 2 razy w Czechach i raz w Polsce. W Czechach spędziłem
  • Odpowiedz
  • 8
@mirko_anonim: hahaha, typowy wykopowy czechofil. Jedź choć przekroczyć granicę to od razu zobaczysz różnicę pomiędzy przygranicznymi wioskami. Wystarczy wjechać 500 m w głąb Czech aby zobaczyć jak bardzo się mylisz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Kolejny przykład, że czechofile mają jakiś gwóźdź wbity w mózg.
Mieszkałem w Czechach przez pół roku, mógłbym się rozpisać, ale napiszę tylko, że mają Czesi mają na wszystko wy***ane, są ksenofobami i nie lubią nikogo, a Czeszki kroją się na lewo i prawo. No i są w gorszej sytuacji materialnej niż Polacy bo wprawdzie zarabiają więcej, ale i więcej wydają.
Nie żeby coś, uwielbiam Czechy, ale nie jest to
  • Odpowiedz