Aktywne Wpisy

Dawtona +33
Kupiłam 37L garncuch żeby gotować w nim rosół.
W komentarzu zdjęcie gara xD
#gotujzwykopem #gzw #jedzenie
W komentarzu zdjęcie gara xD
#gotujzwykopem #gzw #jedzenie
źródło: 1000011219
Pobierz
szarytkarz +54
źródło: 1000038607
Pobierz

- Programista 20k here, zdalnie i raczej stabilnie, duży exp
- 2 dzieci
- Aktualnie Ruda Śląska
- Ja 37 lat, żona też
- Nic nas szczególnie nie trzyma w Rudzie po śmierci rodziców ;(
- 2 mieszkania o wartości około 900k (po cenach) plus 700k oszczędności (wszystko zarobione od zerai spłacone), można to wszystko sprzedać
Zastanawiam się nad przeprowadzką do Warszawy lub Wrocławia, wydaje mi się, że będę miał ja i przede wszystkim dzieci lepsze perspektywy na przyszłość. Albo za granicę, ale to chyba słaby pomysł.
Czy byliście w podobnej sytuacji?
Nawet jeśli nie to co myślicie?
Czy żałujecie przeprowadzki do większego miasta z dziećmi jeśli byliście w takiej sytuacji?
#nieruchomosci #ekonomia #dzieci #rodzicielstwo #pytanie #pytaniedoeksperta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Szczególnie że za takie zarobki żyje ci się w Polsce bardzo dobrze a za granicą co najwyżej przeciętnie będzie ci się żyło tyle zarabiając.
Pamiętaj że Ruda Śląska to nie jest jakieś zadupie tylko środek największego organizmu miejskiego w tym kraju, konurbacja Śląska gdyby została sklasyfikowana jako
Ty masz zdalnie - ale ze względu na rodzinę polecam:
W Warszawie żyje się bardzo wygodnie - byle w dzielnicach wzdłuż 1 linii metra!
Imho szczerze polecam Żoliborz (plac Wilsona i Żoliborz Oficerski - drogo ale imho najlepsza dzielnica Warszawy dla rodzin. Taniej na Sadach Żoliborskich, Bielany wzdłuż metra - najlepsza cena do jakości, miasteczko Wilanów okolice opatrzności - miasto w mieście, ale tu śmietanka obecnie celuje - czysto, schludnie,
@Waradin: W Polsce rosną tylko 3 miasta wojewódzkie - Gdańsk, Kraków, Rzeszów. Cała reszta, z Warszawą włącznie notuje aktualnie spadki liczby mieszkańców. Nie atakowałbym specjalnie Śląska pod względem nieatrakcyjności bo nie jest ani wybitny, ani tragiczny - ot solidny średniak wśród miast wojewódzkich.
Byłeś kiedyś w Rudzie Śląskiej? Nie jest to super atrakcyjnie miejsce do życia wg. mnie i perspektywy raczej marne.
Biorę pod uwagę, że eldorado w IT się kiedyś skończy, więc większe szanse na inną pracę będę mieć w większym mieście, dzieci też.
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
Bo ruda i miasta sąsiadujące faktycznie małe ale przynajmniej ciche (w porównaniu) i na obrzeżach zielone.
Perspektyw może i nie ma ale kto ci każe pracować w rudzie? Po sąsiedzku masz katowice i gliwice, nieco dalej zagłębie. Trzydzieści minut dojazdu samochodem dziennie razy dwa to nie tak dużo.
W Gdańsku, ale charakterystyka miasta nadmorskiego mi nie podeszła.
Wszystko z pracy, odkładanie + lokaty/obligacje, na giełdzie przewaliłem ~200k i się tego już nie dotykam xD.
─────────────────────
A, i kilka dyszek z krypto.
─────────────────────