Aktywne Wpisy

Atreyu +5
Czy znacie ludzi wierzących w Teorię Płaskiej Ziemi? (ew. chemtrails, chipy w szczepionkach, naziści na księżycu)
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka

#sebcel weźcie zostawcie chłopa widać że już pęka, wychuśta się i czym wtedy będziecie sie różnić od julek i oskarów co was gnębili w gimbazie?

źródło: temp_file4223716317356557625
Pobierzźródło: 1000029465
PobierzŻeby nie było - w Krakowie, Wrocławiu, Warszawie ceny są jeszcze zrozumiale - tak kompletnie nie rozumiem jakim cudem jakieś piźdichowce dolne 50km od wojewódzkiego kosztują w wynajmie max 30% mniej od tego wojewódzkiego xD.
Pierwsze lepsze 100m2 w wwa to koszt 25,5k za m2 i to na Ursynowie xd
źródło: IMG_1808
Pobierz@Notes: ok, to jak sobie te Niemce radzą, skoro ani nie kupują, ani nie wynajmują jak jest drogo? gdzie mieszkają?
Wiadomo, że Monachium będzie dużo droższe - ale to wynika z wielu powodów, min. Bawarskich regulacji xd
Tak DB daleko do bycia najbardziej sprawną koleją na świecie, ale i tak jest miliard lat świetlnych lepsza niż PKP (regio to jeszcze jakoś de radzą, ale IC to dno dna) :))
Czynsze w Niemczech w normalnym budownictwie wcale nie są takie wysokie. W mniej zadbanych dzielnicach płaci się wręcz „grosze” za wynajem.
Nie wszyscy Niemcy ciagna do miast wojewódzkich. To kolejny plus Niemiec, że biznes i produkcja nie jest zcentralizowana. Jak spojrzysz na mapę Niemiec