Aktywne Wpisy

adisoniusz +527
W dniu dzisiejszym drogą kupna stałem sie właścicielem mojego pierwszego elektronarzędzia, a mianowicie tej o to wiertarko-wkrętarki. Chetnych zapraszam do picia ze mną kompotu.
źródło: temp_file1637832353647697325
Pobierz
AlexBrown +114

#praca #podatki #ekonomia
No pamiętajmy że dla wielu osoby zarabiające powyżej 10 tyś to już mają prywatny samolot pdk.
@Napedikr: Może coś mnie ominęło, ale to chyba tak nie działa. Poniżej progu masz niższy podatek. Chyba wychodzi około 40% za całość przy tej kwocie.
@jegertilbake: Tak, wiemy od nadwyżki ponad 120k ale jeżeli za podwyżką idzie wzrost obowiązków albo są to nadgodziny to dziękuję ... ja zrezygnowałem z nadgodzin, nie będę tyrał na nierobów- podstawa wynagrodzenia wyjdzie akurat w I progu- circa 140k (próg to 120+
Chłopie o czym Ty wogóle piszesz.
Dodatkowo więcej pieniędzy w narodzie jest proinflacyjne ( ͡° ͜ʖ ͡°) a w tym przypadku walczymy z inflacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Napedikr: 800+, 14 emrytura, jakieś szkolne dodatki, darmowa służba zdrowia ... wymienić dalej?
Drugi próg naprawdę boli. Jak ktoś nie rozlicza się z żoną albo nie ma chociaż autorskich
@ehhniestety: Co to za przykład? Na pewno przy takich zarobkach byś już nie pracował na etacie.
Już dawno byś pracował na kontrakcie albo pracował i płacił podatki za granicą.
A taki argument, że "ci się nic nie stanie", to już