Wpis z mikrobloga

Dzień dobry, po latach cichego mirkowania proszę csi wykop o pomoc. Dzisiaj na terenie osiedla Surowieckiego 2, Warszawa, częściowo zamkniętego, skradziono mi rower. Kross Level B3 z 2017 roku. Do zdarzenie doszło pomiędzy 11 a 12. Rower był przypięty klasyczną linką do stojaka.

Z charakterystycznych cech miał wypłowiałą saszetę przypiętą w ramie i ułamany tylni błotnik. Trochę rdzy i odrapań xD

Jakby komuś się gdzieś wyświetlił na olxie albo w okolicy proszę o kontakt lub o plusik dla zasięgu.

Pomiędzy 11, a 12 wyszedłem do sklepu rowerowego rozejrzeć się za nowym rowerem, więc nie wykluczam zorganizowanej szajki sprzedawców xD

#csiwykop #warszawa #ursynow
RysiekKrzysiek - Dzień dobry, po latach cichego mirkowania proszę csi wykop o pomoc. ...

źródło: PXL_20240330_150218793.MP

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 417
@JAuStURYErSE: Nigdy nie rozumiem jak ludzie piszą coś takiego. Złodziej czyni złodzieja, nic więcej nic mniej.
Normalny człowiek z rozsądnym kompasem moralnym, nawet widząc nieprzypięty rower, nie myśli o tym żeby go ukraść.
Czy mogłem mieć lepsze zapięcie mogłem, czy mogłem mieć ubezpieczenie od kradzieży, oczywiście. Mogłem mieć nawet wynajętego ochroniarza 24/7 żeby stał przy rowerze.
Ale to nie zapięcie jest tutaj winne, tylko łochudra, która nie potrafi się zająć
  • Odpowiedz
@RysiekKrzysiek: @JestemPuniek @TomaszClu @salcefrytki XDDDDDDDDDD Jakie zesrańsko, wszędzie trąbią żeby zabezpieczać mienie to zabezpieczajcie, czego nie rozumiecie? I co z tego że zapięcie nie jest winne? Miałbyś u-locka, miałbyś rower, masz linke z dekatlona, nie masz roweru. Takie są realia. Wasze gorzkie, idealistyczne żale nic tu nie pomogą. Oszczędzicie sobie jęków na wykopie. Kupcie sobie porządne u-locki i nie zawracajcie gitary, nara.
  • Odpowiedz
@RysiekKrzysiek równie dobrze mogłeś kupić sobie gumowa opaskę z napisem "nie życzę sobie żebyś ukradl mój rower "

Łachudry były są i będą, ale nie ma sensu ułatwiać im roboty, bo na końcu to ty jesteś starty
  • Odpowiedz
@RysiekKrzysiek: kiedyś widziałem w tv amatorskie badanie dziennikarza na temat kradzieży roweru. Śledził X podstawionych rowerów trackerami GPS. Większość po 24h była albo rozebrana na części albo przerobiona by nie szło ich rozpoznać.
  • Odpowiedz
Normalny człowiek z rozsądnym kompasem moralnym, nawet widząc nieprzypięty rower, nie myśli o tym żeby go ukraść.

@RysiekKrzysiek: pełna zgoda. Ale żyjemy w rzeczywistości w której istnieją złodzieje. A w sumie są wszędzie dookoła. Lepiej brać to pod uwagę, zamiast myśleć, że "nie ma Pan prawa" miało powstrzymać złodzieja. Rozumiem, że chciałeś go jakoś zabezpieczyć tą linką, ale moim zdaniem przy fajnym rowerze to już warto ubezpieczyć, albo wydać trochę
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE kiedy jade na przejażdżkę rowerem, zawsze mam czołg i operatora czołgu ze sobą, czasami jeszcze dzwonie do joe biedna, żeby Secret service przysłał. Rower oczywiście przypinam łańcuchem cumowniczym, zawsze mam taki przy sobie, wystarcza tylko dwa oczka.

@RysiekKrzysiek także Krzychu, nie denerwuj się, ale @JAuStURYErSE ma rację, za słabo pilnujesz roweru ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz