Wpis z mikrobloga

@Miguelos boże jaki ból dupska biedaka xD

Tej kasy z tego dofinansowania to już dawno nie ma jak mamy być precyzyjni.
Typ zarabia jakoś na życie i na 99% wziął te betę w leasing. Za to p0lakowi musiało dupsko pęknąć w poprzek xD

Nie uważam, że te dopłaty dla artystów były konieczne ale z drugiej strony przymusowo odwołali im koncerty. A taki koncert czy cała trasa to jakby nie było nie
  • Odpowiedz
"jakby nie było nie tylko zarobek dla solisty ale głównie ogrom kasy dla całej otoczki związanej z organizacją takiego koncertu. Dźwiękowcy, oświetleniowcy, wynajem sal, scena czy inne"

@Notes: I jednocześnie cala resztę na zleceniach mieli głęboko w chuju. Normalnie w tym kraju jak bierzesz kredyt to całe ryzyko idzie na ciebie, ale orzychodzi covid to nagle trzeba biednym artystom-milionerom pomagać bo nie daj Boże zarobek utracą

Łykasz te brednie jak
  • Odpowiedz
@kobiaszu nigdzie nie napisałem, że uważam to za sprawiedliwe. Ja też musiałem zamknąć interes na pewien czas i złamanego centa nie zobaczyłem.

Ale po prostu rozumiem perspektywie drugiej strony. Typ miał zaplanowaną trasę, typ zrobił ze swojej strony wszystko co mógł zrobić i nagle przychodzi idiota jeden z drugim i mu zakazuje pracować. Dziwisz się, że artyści przytulili pieniądze? Bo ja nie :)
  • Odpowiedz
@Notes: Też bym przytulił. Mój największy problem to, że intencją tych dotacji nigdy nie byla bezinteresowna pomoc artystom. Ministrem byl wtedy Gliński z PiSu
  • Odpowiedz
@kobiaszu i to na tych ludziach powinna skupić się uwaga obywateli i aktualnie rządzących. A artyści powinni być skrupulatnie rozliczeni z „dotacji”
Ale takie wpisy jak wyżej od OPa to tylko zwykły ból d--y
  • Odpowiedz
  • 17
@Notes p*erdolisz a nie solisz. Siedzę w biznesie muzycznym od lat i wiem jak to wygląda. A wyzwiska pod moim adresem o ból dupska biedaka pominę. Natomiast widać że Ty lubisz być yebany przez polskie państwo które rozdaje pieniądze na lewo i prawo.
  • Odpowiedz
Już nie wspomnę że takie 2 miliony w porównaniu do strat z powodu odwołanych koncertów to i tak tylko jakiś procent z całości.

@Notes: Tak k---a jakiś Mioush co na polskim spotify jest w drugiej setce zarabia na jednej trasie koncertowej dziesięć baniek, jak dobrze pójdzie to piętnaście XD
Już nie wspominam o tym, że gość jako tako jeszcze funkcjonuje jako popularny muzyk dzięki współpracy z upasioną na państwowej kasie
  • Odpowiedz