Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡°͜ʖ͡°)
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
@Maluszkiewicz1 spadają ale nie że nikt nie chce żadnego mieszkania i za darmo oddają. Jakieś pojedyncze mieszkanie może być akurat dla kogoś łakomym kąskiem bo szuka na tej ulicy itd. Deweloperzy za to już mają problemy i dają przeceny
@ArtBB powoli powoli. Rynek stygnie, ale nie ma paniki żeby nagle deweloperzy zrezygnowali z potencjalnego zysku. No i jak już do nich zadzwonisz i jesteś konkretnie zainteresowany to są skorzy do dużych negocjacji cenowych
@Maluszkiewicz1: Ostatnio była tutaj deweloperka w Pruszkowie za 13.5 k/m2, więc za 13 k/m2 Mokotów nie brzmi najgorzej. Za 20 lat z dużych miast sensownie będzie wyglądać tylko Warszawa, więc może to być całkiem zasadny zakup.
@Maluszkiewicz1: i wziąłes do skali najbardziej chodliwy metraż w jednej z najbardziej pożądanych lokalizacji xD Przecież na mokotowie zejdzie wszystko.
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci #zalesie #gorzkiezale
źródło: 1000017021
PobierzWas pod względem standardów które sobie narzucacie to konkretnie odkleilo
Mokotów 13k za metr to brzmi jak okazja, wysokie piętro, dużo okien, doswietlone
@Maluszkiewicz1 handlarze kupują od handlarzy, żeby zrobić flipa? xd
@niemorzliwe: Jakby wystawili w cenach z 2023 przed BK2 to by sprzedali w tydzień. ¯\(ツ)/¯
@Maluszkiewicz1: ja bym zabił żeby mieszkać jak na zdjęciu
Przecież na mokotowie zejdzie wszystko.