Wpis z mikrobloga

Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯

#warszawa #nieruchomosci #zalesie #gorzkiezale
Maluszkiewicz1 - Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie...

źródło: 1000017021

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maluszkiewicz1 spadają ale nie że nikt nie chce żadnego mieszkania i za darmo oddają. Jakieś pojedyncze mieszkanie może być akurat dla kogoś łakomym kąskiem bo szuka na tej ulicy itd. Deweloperzy za to już mają problemy i dają przeceny
  • Odpowiedz
@ArtBB powoli powoli. Rynek stygnie, ale nie ma paniki żeby nagle deweloperzy zrezygnowali z potencjalnego zysku. No i jak już do nich zadzwonisz i jesteś konkretnie zainteresowany to są skorzy do dużych negocjacji cenowych
  • Odpowiedz
@Maluszkiewicz1: Ostatnio była tutaj deweloperka w Pruszkowie za 13.5 k/m2, więc za 13 k/m2 Mokotów nie brzmi najgorzej. Za 20 lat z dużych miast sensownie będzie wyglądać tylko Warszawa, więc może to być całkiem zasadny zakup.
  • Odpowiedz