Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
I jak żyć normalnie, nie denerwować się czy nie mieć jakiś depresji czy innych problemów psychicznych? 3 zwiazek z tindera na przestrzeni roku i 3 nieudany i za każdym razem dziewczyna okazywało się, że ma problemy natury psychicznej, które ujawniły się po czasie. Chyba naprawdę to jest fakt, że na tych aplikacjach nie ma normalnych kobiet, tylko jakieś z defektami.

Dobijasz powoli do 30 w mieście powiatowym, brak perspektyw, że to się zmieni. Zaraz znowu szukać i pajacować na tych portalach randkowych i łudzić się, że się teraz na pewno już znajdzie się kogoś normalnego.

Druga sprawa, żyjąc z kimś jest po prostu taniej. Pomijam codziennie i miesięczne wydatki, ale np. Ja teraz sam spłacam kredyt na mieszkanie, nikt mi nie pomaga, a mój znajomy ma wywalone kapcie i sobie spłaca po połowie z żoną, mimo że zarabia 2x mniej niż ja.

Po trzecie, mając dzieci dostaje się za darmo miesięcznie 800zl przez 18 lat.

I ja się pytam dlaczego single czy nawet pary, które nie chcą mieć dzieci, są dyskryminowane przez państwo? Dajmy na to rodzina ma 2 dzieci, to zarobi na tej dwójce prawie 350 tysięcy zł. Dlaczego nie może być jakiegoś dodatku dla singli?

Nie da sie nie mieć dzisiaj depresji. Co z tego, że zarabiam fajne pieniądze, jak przez życie samemu żyje tak samo, albo gorzej niż ktoś, kto zarabia mniej, ale jest w związku, czy ma dzieci.

#j--------e #zwiazki #zalesie #depresja

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim
1. Zastanów się czy jednak przypadkiem z jakiś powodów nie wybierasz dziewczyn o konkretnym profilu psychologicznym.
2. Jak kredyt kosztuje Cię za dużo możesz podnająć komuś pokój.
3. Nie żebym broniła 800+, ale czysto finansowo nikt kto dba o dziecko nie wyjdzie na tej inwestycji na plus.
4. Jakbyś zarabiał serio fajne pieniądze to codzienne wydatki by Cię nie ruszały. Podobnie perspektywa dodatkowych 800 zł.
  • Odpowiedz