Wpis z mikrobloga

@drobne_na_taryfe: używanie husarzy w ramach jakiejkolwiek kpiny czy potęgowania stereotypów to jedna z największych kompromitacji infosferze, ciekawe, kto pierwszy kolportował taką pedagogikę wstydu z użyciem elitarnej i godnej chwały jednostki
  • Odpowiedz
@Wariner:
1. Nie miganie przed zjazdem z ronda. Stoisz i czekasz, aż typ/typiara przejedzie żeby wjechać na rondo a ten pyk zjeżdża z ronda, zawsze życzę jak najgorzej takim mendom.
2. Wszystko związane z paleniem fajek co ingeruje w życie normalnych ludzi. Smrodzenie na chodnikach, patusy palące na placach zabaw, chodzenie na papieroska co 30 minut w robocie. Gardzę tymi podludźmi.
  • Odpowiedz
Kasowanie się na kasach samoobsługowych. Kiedy ja używam tych kas, zależy mi na jak najszybszym obsłużeniu się. Mam już przygotowaną aplikację z otwartym kodem kreskowym, gotówkę/kartę, torby i wszystko od razu ładuję do tych toreb. Ale nie. Zawsze trafi się jakiś pajac co ma cały wózek zakupów, kasowanie wydłuża się o 3 razy a na koniec jeszcze trzeba to pakować do siatek, jak gdyby nie można było tego robić od razu po
  • Odpowiedz
@Szpaqowsky: to zależy. Byłem w UK parę lat i z racji swoich polityczno społecznego wykształcenia, wiedziałem na co patrzeć. Pod pewnymi względami są lepiej zorganizowani - wiedzą by nie zapychać kolejki, wiedza że środkiem idzie młodzież, a prawą / lewą ścianą emeryci.
  • Odpowiedz