Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób na #b2b czyli najczęściej #programista15k z kategorii #ubezpieczenia - korzystacie z jakichś prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych/utraty zdolności do pracy? Albo zdrowotno-emerytalnych? Chodzi mi o takie, które pozwolą się utrzymać przy długotrwałej chorobie/kontuzjach? Podpowiecie jak to działa i jakie są koszty?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

utraty zdolności do pracy

@adrian1207: To jest największy scam jaki istnieje.

ubezpieczeń zdrowotnych

Masz NFZ, dokup se luxmed żeby nie czekać w kolejkach, albo poprostu idź
  • Odpowiedz
  • 0
@pyszniarz: no właśnie o to pytam, czy te od utraty zdolności to scam? jeżeli tak, to dlaczego?

Masz NFZ, dokup se luxmed żeby nie czekać w kolejkach, albo poprostu idź prywatnie.

prywatną opiekę medyczną to mam i spoko, pytam czy ubezpieczacie się od czegoś w stylu rekonstrukcja kolana i nagle masz pół roku chorobowego, którego pracodawca raczej nie będzie chciał opłacać
  • Odpowiedz
rekonstrukcja kolana

@adrian1207: a jak cię to czyni niesprawnym do pracy w IT? Jestem pewien że w ubezpieczeniu na każdy taki przypadek znajdzie się haczyk, masz jedno oko i jedną rękę to zawsze możesz pracować.
  • Odpowiedz
pytam czy ubezpieczacie się od czegoś w stylu rekonstrukcja kolana i nagle masz pół roku chorobowego, którego pracodawca raczej nie będzie chciał opłacać

@adrian1207: to się UoP szanowny kolego nazywa i nie bez powodu jest takie drogie.

korzystacie z jakichś prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych/utraty zdolności do
  • Odpowiedz
@pyszniarz: moi klienci, którzy skorzystali jakoś nie płakali mi, że im scam sprzedałem, tylko byli zadowoleni. Ważne zawsze wiedzieć co się kupuje.

@adrian1207: ubezpieczenie utraty dochodu działa tak, że jeśli coś się stanie, choroba/wypadek, który powoduje, że ubezpieczony nie może pracować TU wypłaca umówią kwotę co miesiąc, nie dłużej niż umówiony okres (od 2 lat do 5 lat) a jeśli jest całkowita niezdolność, do OBECNIE wykonywanej pracy to jest
  • Odpowiedz
  • 0
@darek_fraczek: okej, czyli jako b2b warto mieć prywatne na życie, prywatne NNW i prywatne od utraty dochodu?

- na życie pokrywa przypadki poważnych zachorowań i śmierci w wyniku chorób i podobnych
- NNW daje hajs za trwały uszczerbek na zdrowiu w wyniku wypadku lub za śmierć w wyniku wypadku
- od utraty dochodu płaci mi co miesiąc jeżeli jakiś okres nie mogę pracować lub jednorazowo jeżeli straciłem możliwość pracy na
  • Odpowiedz
Ważne zawsze wiedzieć co się kupuje.

@darek_fraczek: I wytłumaczyłes im dokładnie ile dostaną za złamaną rękę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@adrian1207 chłopie gadasz z handlarzem - oczywiście że ten typek będzie ci wciskać co leci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ten typek będzie ci wciskać co leci

@pyszniarz: jakbym sprzedawał jak leci, to bym się nie utrzymał w branży 21 lat. Ale tak, sprzedaję, nie wstydzę się tego. Ludzie lubią kupować, i pozyskuje ich przez polecenia od zadowolonych klientów.

I wytłumaczyłes im dokładnie ile dostaną za złamaną rękę ( ͡°
  • Odpowiedz
@darek_fraczek: bla bla bla. To naciągaj sobie ludzi jak ci się to podoba.
Nie ma żadnego sensu wykupywać takich polis, bo już po 2-3 latach zwróci się jak zwyczajnie sobie będziesz oszczędzać.
  • Odpowiedz
@adrian1207: Szukaj nie kogoś, kto płaci za takie ubezpieczenie, a kogoś, komu zostały z niego wypłacone pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo w teorii to wszystko jest pięknie.
  • Odpowiedz