@kinson: Kiedyś będzie ten jeden raz, że po SMSie jebnie faktycznie i potem w faktach powiedzą, że mimo ostrzeżeń gupi ludzie nie skryli się w domach :<
@sierramikebravo Niby wykopki to taka mądra grupa a nie umie czytać ze zrozumieniem, że alert informuje że mogą być potencjalne niebezpieczne zjawiska i też nie wie, że burze są bardzo lokalnymi zjawiskami, których nie da się dokładnie przewidzieć.
@Marek_Licyniusz_Krassus: To niech przysyłają alert bliżej rzekomego zagrożenia, a nie na kilkanaście godzin przed + na mniejszy obszar, bo akurat obszar mogą wybierać bardzo precyzyjnie. No ale po co, lepiej spamować i sprawiać, że ludzie w te alerty mają w------e, a nikt nawet pół kropli deszczu nie widział.
@Marek_Licyniusz_Krassus: @sierramikebravo Norweska apka z prognozą pogody YR przewiduje bardzo dobrze. Tylko tu dochodzą nie tyle kwestie techniczne, ale prawne. Ktoś zginął podczas burzy,co się po prostu zdarza, a nie było alertu RCB i od tej pory nawalają alertami w każdej sytuacji. Moim zdaniem właśnie tworzą taką znieczulicę dużą ilością alertów, bo ludzie przestają zwracać na nie uwagę.
@kinson ale bez kitu, jestem w Polsce średnio 3-4 tygodnie w roku i dostaje więcej alertów niż w każdym innym kraju, nawet w USA gdzie miałem już 2 tornada na koncie.
U mnie jak są opady, że zalewa ulice w mieście, że są nieprzejezdne to nie ma alertu, ale później to na każdą chmurkę wysyłają smsy codziennie. No i wiadomo - takie krytyczne alerty jak zmiana sposobu nadawania TVP, jakby od tego moje życie zależało… Poszła blokada w cholerę i spokój.
Tylko tu dochodzą nie tyle kwestie techniczne, ale prawne.
@djtartini1: Jakie kwestie prawne? To już mamy państwo na tyle opiekuńcze, że można pociągnąć kogoś do odpowiedzialności, bo nie ostrzegł przed zbliżającą się burzą? xD
Jakie kwestie prawne? To już mamy państwo na tyle opiekuńcze, że można pociągnąć kogoś do odpowiedzialności, bo nie ostrzegł przed zbliżającą się burzą? xD
@kinson: a czy to nie jest troche zamach na prawa obywatelskie, za alertu rcb nie mozna wylaczyc (przynajmniej na iOS) ? Pisalem do nich kilka razy i twierdza, ze sie nie da.
źródło: 1000007490
Pobierzźródło: 1000021845
PobierzNo ale po co, lepiej spamować i sprawiać, że ludzie w te alerty mają w------e, a nikt nawet pół kropli deszczu nie widział.
@Marek_Licyniusz_Krassus: Nie może być!
U mnie jak są opady, że zalewa ulice w mieście, że są nieprzejezdne to nie ma alertu, ale później to na każdą chmurkę wysyłają smsy codziennie. No i wiadomo - takie krytyczne alerty jak zmiana sposobu nadawania TVP, jakby od tego moje życie zależało… Poszła blokada w cholerę i spokój.
@djtartini1: Jakie kwestie prawne? To już mamy państwo na tyle opiekuńcze, że można pociągnąć kogoś do odpowiedzialności, bo nie ostrzegł przed zbliżającą się burzą? xD
@Horkheimer: Państwo opresyjne