Wpis z mikrobloga

@Marek_Licyniusz_Krassus: To niech przysyłają alert bliżej rzekomego zagrożenia, a nie na kilkanaście godzin przed + na mniejszy obszar, bo akurat obszar mogą wybierać bardzo precyzyjnie.
No ale po co, lepiej spamować i sprawiać, że ludzie w te alerty mają w------e, a nikt nawet pół kropli deszczu nie widział.
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus: @sierramikebravo Norweska apka z prognozą pogody YR przewiduje bardzo dobrze. Tylko tu dochodzą nie tyle kwestie techniczne, ale prawne. Ktoś zginął podczas burzy,co się po prostu zdarza, a nie było alertu RCB i od tej pory nawalają alertami w każdej sytuacji. Moim zdaniem właśnie tworzą taką znieczulicę dużą ilością alertów, bo ludzie przestają zwracać na nie uwagę.
  • Odpowiedz
@kinson ale bez kitu, jestem w Polsce średnio 3-4 tygodnie w roku i dostaje więcej alertów niż w każdym innym kraju, nawet w USA gdzie miałem już 2 tornada na koncie.
  • Odpowiedz
@kinson: jeszcze nie wrzuciłeś na czarną listę?

U mnie jak są opady, że zalewa ulice w mieście, że są nieprzejezdne to nie ma alertu, ale później to na każdą chmurkę wysyłają smsy codziennie. No i wiadomo - takie krytyczne alerty jak zmiana sposobu nadawania TVP, jakby od tego moje życie zależało… Poszła blokada w cholerę i spokój.
  • Odpowiedz
Tylko tu dochodzą nie tyle kwestie techniczne, ale prawne.

@djtartini1: Jakie kwestie prawne? To już mamy państwo na tyle opiekuńcze, że można pociągnąć kogoś do odpowiedzialności, bo nie ostrzegł przed zbliżającą się burzą? xD
  • Odpowiedz
Jakie kwestie prawne? To już mamy państwo na tyle opiekuńcze, że można pociągnąć kogoś do odpowiedzialności, bo nie ostrzegł przed zbliżającą się burzą? xD

@Horkheimer: Państwo opresyjne
  • Odpowiedz