Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #naukaprogramowania #programista15iq

Wszelakie brzydkie autystyczne istoty aspirujące na posadę junior .NET deva - właśnie zwolniło się miejsce

Na tagu #programista15k nie zobaczycie więcej moich wpisów (może sporadycznie ale to ogólnie o pracy w korpo) - rzuciłem pracę w pewnej firmie i otworzyłem sklep zajmujący się sprzedażą i montażem rolet. W najbliższym czasie razem z bliską mi osobą dodamy serwis klimatyzacji więc aktualnie mam ciekawsze rzeczy do roboty niż w--------e etatowych parobków. Koniec z leetcode, trawnikiem na githubie, przygotowywaniem się do rozmów itp.

Zarobki? za pierwszy miesiąc 7k a drugi 9k na czysto przy zamówieniach detalicznych całkiem nieźle jak na to że jako że jako Śmieć .NET Developer** zarabiałem 5430 brutto XDDDDDDD, gdzie montażu takich rolet uczyłem się 6 miesięcy. Mieliśmy parę rozmów z firmami które mają dużą powierzchnię przez co te zarobki można jeszcze 2-3 krotnie powiększyć. W końcu mam jakąkolwiek satysfakcje z pracy bo nie dość że do tej pory każdy mój klient był zadowolony, to jeszcze widzę namacalne efekty swojej pracy. Widzę też możliwości skalowania i dodawania nowych usług. W końcu buduje coś dla siebie, a nie szefa. Mam kontakt z wieloma ludźmi i ogólnie jest super ( )

pozdrawiam użytkownika @nad__czlowiek bo to m.in on utwierdził mnie w przekonaniu że to dobra decyzja. Ostatnio wbiłem 21 lvl i prawie 1/5 życia zmarnowałem programowanie, nigdy więcej.
iluvmypickle - #programista15k #programowanie #naukaprogramowania #programista15iq

W...

źródło: comment_e8t6PS9gS7f6s79d6gPHHViAm0qWv3z7

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iluvmypickle: jako programista cieszę się twoim szczęściem. Jesteś inspiracją dla tysięcy młodych ludzi, których okłamano, że programowanie to jedyna droga do dobrych pieniędzy w tym kraju. Tymczasem rzeczywistość jest taka jak mówisz: uczysz się zawodu wiele lat, po to, żeby potem mieć problem ze znalezieniem pracy, a jak w końcu coś znajdziesz to dostajesz okolice minimalnej krajowej. Tymczasem "biedni" lekarze rezydenci, którzy są wiecznie niezadowoleni ze swojej wypłaty dostają 9-10k
  • Odpowiedz
  • 2
@ly000: Odkryłem to podejście jakoś rok temu - wcześniej myślałem że jedyną drogą do zarabiania dużych pieniędzy to bycie inżynierkiem, bo tak też mówili mi rodzice którzy sami nie mieli studiów i pracowali w dosyć prostych zawodach widząc jak inżynier robi mniej wyniszczającą pracę w dodatku za trochę więcej niż oni. Nie dziwie im się bo całe życie mieszkali na wsi + komuna przez co nigdy nie mieli pojęcia o
  • Odpowiedz
Jesteś inspiracją dla tysięcy młodych ludzi, których okłamano, że programowanie to jedyna droga do dobrych pieniędzy w tym kraju.

@ly000: a największy udział w tym spisku anty ludzkim mieli sami programiści co się wszędzie popisywali hajsem i każdemu doradzali programowanie a dzisiaj popisują się jak to nie pracują godzinę dziennie na zdalnej
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: mi zaczeli placic za programowanie zanim jeszcze wiedzialem co to async i await, a 10k brutto wyciagalem w mniej niz rok od rozpoczecia programowac, bez tylow, znajomosci i innych takich ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w najlepszym przypadku masz teraz honey moon, szczegolnie jezeli jestes mlody, zaczniesz dobijac do 30 i zaczniesz odczuwac jak upierdliwa jest praca fizyczna, a co dopiero pozniej (a mowie to z
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: czyli uczyłeś się 6 miesięcy a przez kolejny zarobiłeś 7k czyli wychodzi 7k przez 7 miesięcy czyli 1k na miesiąc. Zawołaj za rok, jak ci się ta decyzja zwróci bo na razie jesteś na srogim minusie.
  • Odpowiedz