Aktywne Wpisy
bigbuck +144
#samochody #motoryzacja
Rzadko kiedy jeżdżę po autostradach. Przeważnie na lotnisko i z powrotem.
Zawsze było to bardzo stresujące bo albo jedzie się z tirami na prawym pasie albo walka na lewym z szybszymi.
Wczoraj przejechałem kilkaset km po A1.
Jakie to było cudowne doświadczenie po którym nie byłem zmęczony stresem i nerwami.
Odcinkowe pomiary prędkości powinny objąć wszystkie autostrady, drogi szybkiego ruchu i jak największą ilość km dróg
Rzadko kiedy jeżdżę po autostradach. Przeważnie na lotnisko i z powrotem.
Zawsze było to bardzo stresujące bo albo jedzie się z tirami na prawym pasie albo walka na lewym z szybszymi.
Wczoraj przejechałem kilkaset km po A1.
Jakie to było cudowne doświadczenie po którym nie byłem zmęczony stresem i nerwami.
Odcinkowe pomiary prędkości powinny objąć wszystkie autostrady, drogi szybkiego ruchu i jak największą ilość km dróg
Sebastix +566
To co oni ku*wa planują stworzyć pierwsze Państwo lekarskie na swiecie, wynalezli lek na niesmiertelnosc że nam wykladniczo przybędzie lekarzy przed starzeniem się pokolenia boomersow czy realizuja jakis skomplikowany proces przejecia wladzy na swiecie przez chirurga ze szpitala w Mławie czy innym Stargardzie XD
O ch*j tu chodzi?! (。◕‿‿◕。)
Jakies szczawiki wyciągają po 1,2 ostatnio 1,6 mln to pomyslcie ile moze wygenerować gość z uznaniem
O ch*j tu chodzi?! (。◕‿‿◕。)
Jakies szczawiki wyciągają po 1,2 ostatnio 1,6 mln to pomyslcie ile moze wygenerować gość z uznaniem
źródło: 1000067468
Pobierz

Nie jestem "covidowym zamordystą" (zwolennikiem ostrych środków zapobiegawczych), ale czy tak naprawdę nie mamy poważnych powodów do niepokoju, a wszystkich nas dopadło zmęczenie materiału i staramy się wyprzeć istnienie pandemii? Przeanalizujmy to na spokojnie i merytorycznie, bez dzielenia się na covido-panikarzy i covido-denialistów. Z przyjemnością znajdę błędy w swoim toku rozumowania!
1. Covid jest endemiczny - nie ustąpi, ma rezerwuary w świecie zwierząt, będzie nam stale towarzyszyć.
2. Covid ma dwie duże fale w roku, obejmujące cały glob - można spodziewać się, że statystyczna osoba zachoruje raz na rok (prawie nikt nie stosuje środków ochronnych). Aktualnie jest zwyżka, i każdego dnia zachorowuje około miliona Amerykanów.
3. Każde zachorowanie na Covid, także to asymptomatyczne (80% przypadków) podnosi szereg ostrych i długoterminowych ryzyk zdrowotnych, nawet, jeśli wirus będzie stale mutował w stronę łagodniejszego. To inna liga niż przeziębienie czy grypa.
4. Każde zachorowanie niesie ze sobą kilkuprocentowe ryzyko wystąpienia (bardzo) długiego Covidu (miesiące/lata), i kilku(nasto?)procentowe dłuższego (tygodnie): https://erictopol.substack.com/p/long-term-long-covid
5. Każde zachorowanie obniża IQ o 1-2 punkty, z nie do końca zbadaną odwracalnością: https://www.scientificamerican.com/article/covid-19-leaves-its-mark-on-the-brain-significant-drops-in-iq-scores-are/
Czy zatem, reasumując te punkty, w 2034 roku przyjdzie nam żyć w świecie, w którym większość osób miała za sobą 5-15 infekcji i tym samym poważnie nadszarpnięty organizm, 20-40% populacji w danym momencie będzie odczuwać chroniczne skutki infekcji i być bardzo mało funkcjonalne, a światowe IQ obniży się o ~10 punktów?
Przecież to jest dystopia. #pytanie #medycyna #zdrowie #covid #covid19 #koronawirus #lekarz #leczsiezwykopem #pandemia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: GUOv18FaEAEHO8L
Pobierz─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
Stres nie służy zdrowiu, a nieustannie straszyli. Stłaczanie też jest złe, a ograniczenia stłaczały - najpierw wyganianie z lasu by się tłoczyć gdzie indziej, a zaraz wyganianie z pustych ulic za brak maski i tłoczenie w parkach - było jak na jakimś festynie, a z niewiadomego powodu tam można było bez maski, ale na pustej ulicy
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
podajesz Topola jako wiarygodne źródło , ja się nie dziwię że żyjesz w strachu xD