Aktywne Wpisy

MonazoPL +177
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +438
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Zastanawiam się czy z obu tych routerów nie da się stworzyć jednej dużej sieci w domu o jednym SSID? Na zasadzie Access Pointu?
Jestem zielony w temacie i poczytałem tyle ile, ale zanim zacznę robić rewolucję chciałem się poradzić ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wifi #internet #siecikomputerowe #sieci #mesh
Jest to lepsze rozwiązanie niż pchanie się w koszty wymiany routerów, aby wejść w Google
Chodzenie po bułki tylko z licencją #pdk
W skrócie, będzie to rozłączać urządzenia, które będą miały zasięg gorszy niż X (musisz sam to ustalić metodą prób i błędów). Najlepiej zrobić tak aby rozłączało w momencie kiedy uznasz, że taki zasięg jest za słaby, aby zrobić na urządzeniu to co chcesz, np oglądać film na Netflixie. Jak rozłączy to Twoje urządzenie się automatycznie będzie łączyć do lepszego WiFi.
Druga opcja to wydanie 2/3tys
@dktr: + kontroler + roboczogodzina kolesia który to ustawi, a efekt będzie taki sam jak zakup parki np. deco x20 w cenie 1 AP od unifi/omada (te wszystkie "meshe" obsługują 802.11 k/v/r)
Uda się coś ogarnąć jeśli znajdują się na tej liście:
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/593722
+ tutaj polska strona, tylko zaznacz opcję "Łącze dosyłowe (Backhaul) - Przewodowe* (Ethernet)"
https://www.tp-link.com/pl/easymesh/product-list/