Aktywne Wpisy

malutak9913 +771
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
trebeter +61
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

niestety to znów ja i niestety znów z pytaniami nowicjusza.
Obecnie posiadam z twardego tworzywa zamykany "pojemnik?" na ramę oraz beczkę na kierownicy - fotka dla zobrazowania.
Potrzebuję dokupić coś jeszcze, bo nie wyobrażam sobie dalej jeździć z plecakiem (a przynajmniej nie w trasy rzędu do ok.250km).
W beczce z przodu trzymam: powerbanka 20000mah, dętkę, pompkę, zapasowe spinki, oliwkę do łańcucha, łyżki, wentyl do pompki (gdybym miał bliżej stację benzynową).
I teraz pytanie, co według Was lepiej kupić.
Jakaś sakwę pod ramę? Ale wtedy będzie kombinowanie z bidonami bo to są 2x 750ml.
Czy może taki ala bidon techniczny, którego umiejscowiłbym pod ramą obok korby - tu akurat zajebista opcja bo kross esker 6.0 gen 2 ma niewyobrażalnie dużo możliwości mocowań .
Istnieje też opcja wykorzystania przednich widelców/ miejsca za siodełkiem - ale tu musialbym kombinować z lampką, czego wolałbym uniknąć.
Co polecicie?
#rower #gravel
źródło: 437a248dac4ffe0ead3c13d404e20fddec99e162447ea7b9c19d99a070eb18ae
PobierzCzemu nie chcesz podsiodłowki? Przecież większość tylnych świateł ma możliwość montażu na torbie (w najgorszym wypadku przez adapter).
Mam 2 podsiodłówki - jedna mała, pod którą bez problemu na sztycy mogę zamontować tylną lampkę (jeżdżę z nią na codzień i mieści mi się tam cały
Wziąłem torbę pod ramę, pod siodełko, na kierownicę i na widelce
https://pl.aliexpress.com/item/1005006299234684.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.6ccf43ceb7yFln&gatewayAdapt=glo2pol
https://pl.aliexpress.com/item/1005006922678762.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.4.5af843ceyy8PRr&gatewayAdapt=glo2pol
W tym wpisie na samym końcu odpowiedziałem na to samo pytanie :) // nie mogę przekleić foto na slużbowym kompie xd
Witam,
jako gravelownik dołączam do
Jedzenie masz w kieszonkach z tyłu koszulki i w trochę w piórniku z przodu, detka, lyzki i jakieś klucze w malutkiej podsiodlowce, picia więcej jak te dwa bidony i tak nie weźmiesz.
Ja wiem, że jak się człowiek wkręca to chce wydawać pieniądze na zbędne śmieci, ale jedyne co ci dadzą dodatkowe torby to ciężar i będą tylko przeszkadzać.
@Estetykatopodstawa: W domu wszyscy zdrowi?
Ale na co potrzebujesz to ekstra miejsce? W torbie na kierownicy masz już full?
Powerbank do ładowania tel - gdyż nie mam jeszcze garmina/wahoo.
Tak na kierownicy mam full - tak naprawdę wszystko mam tam praktycznie upchnięte - prócz etui na słuchawki/kluczy i brakuje mi trochę miejsca na żarełko.
A co masz w torbie na ramę? Bo wszystko co opisałeś masz na kierowniczy
Teraz nic jedzenia nie zabierałeś ze sobą czy w torbie na ramię było?
Z tym czyszczeniem napędu sam na to nie wpadłem, czasami jeżdżę z kumplem który robi spore trasy typu 300/400 czy nawet 600km i zalecił w przypadku sporego u----------a napędu jednak przetrzeć to po prostu szmatką i naoliwić - "bo po co się nadmiernie męczyć".
W tej torbie na
A ew. bidon techniczny?
Bardziej chodziło mi o wpieprzenie tam tych rzeczy z kierownicy typu pompka itd. Żeby zeobić miejsce xd