Aktywne Wpisy

JoMaHaa +102

Rainmaker97 +126
polscy pciembiorcy: te podatki i koszty prowadzenia działalności mnie wykończą, daliby chociaż ten zus dobrowolny i sprowadzili więcej niewolników yyy przepraszam pracowników z bangladeszu i pakistanu bo nie wyczymie
też koszty prowadzenia działalności w Polsce na tle innych państw:
#antykapitalizm #biznes #gospodarka #podatki
też koszty prowadzenia działalności w Polsce na tle innych państw:
#antykapitalizm #biznes #gospodarka #podatki
źródło: IMG_5337
Pobierz

@kolejne_juz_konto: 5.2k na łape, 1.5 wydajesz na "niezłe lokum w gdańsku", zostaje 3.7, lecimy:
rachunki 200 (zapomniałeś xD)
transport 250 (miesięczny i sporadycznie uber)
jedzenie 1400 jak
@opk20: Nie.
Natomiast już z 5 lat temu znajomy z pracy mi powiedział mądre słowa: on wyprowadzi się do Warszawy z mniejszego miasta tylko jak tam wspólnie z dziewczyną dostaną oferty na ponad 12-15k zł netto. Zapierdzielali, udało im się, więc mając 20-30k zł na rękę nie żal im było 3500 zł za spore mieszkanie przy
@Viado: Mordo, rata takiego mieszkania obecnie to 5-6k xD
W 2021r to ja zarabiałem 6k w kolchozie na wsi z nadgodzinami gdzie cena mieszania stan deweloperski w okolicy kosztowała 3800zl takim sposobem w wieku 25 lat miałem mieszkanie 60m2 z miniratka 800zl
@efekciarski_sandal_z_komputera: i generuje zdolność na 125 tyś. zł przy 10% wkładu...
II próg działa inaczej niż teraz podajesz, zwłaszcza w
Jak nie tak? Pierwszą część roku do 120k lecisz 12% później powyżej 32%
Jak zarabiasz 15000 to koszty pracodawcy są 19000 a do ręki po przekroczeniu progu dostajesz niecałe 9000 - czyli połowa kosztów pracodawcy. Sprawdź na dowolnym kalkulatorze. Jak zarabiasz więcej to szybciej dopada Cię próg ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tak jak pisałam - nie sztuka się zakredytować. Docelowo chcę mieć jak