Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
Często konsensus uwala notowania ale najważniejsze jest to czego spodziewają się inwestorzy a nie to co było.
Nie mam czasu teraz zapoznać się na czym i poszło gorzej i jakie sektory lepiej. Może jutro
  • Odpowiedz
@golomb13: to co tam jest wymienione to przecież juz było wiadomo o ike to już od dawna gadają, nie wiem czy była informacja o obligacjach bo ja wcześniej nie widziałem (nie śledzę spółki na bieżąco) moim zdaniem to wszystko już jest w cenie akcji i do końca 2024 będzie stagnacja a nie rakieta jak wrócimy do 70 w tym roku to będzie cud. Ja i tak trzymam dalej.
  • Odpowiedz
@maniek74: z struktury przychodów wynika, że w I półroczu segment "pozostałe", czyli to co poza CFD przyniósł 4,3 %. Z tego wynika, że firma dokłada do usług domu maklerskiego. Ta przemiana to koniec tej firmy.
  • Odpowiedz
@Vateusz23 No tak, pewnie Omar wraz z Zarządem nie potrafią w biznes, tak jak Vateusz z wykopu i wprowadzając te wszysktie nowości planują wykończyć spółkę, tak będzie. Fundy które się ładowały pod to info w przedziale 40-50 tez bez pojęcia dały się ubrać w papier, wracamy na 15 zl
  • Odpowiedz
@maniek74: w podobnym tonie wypowiadali się kupujący sunex po 32 złote. Ja tego nie powiedziałem. Komentuje wyniki w oparciu o dane ze spółki. Twój żart zrozumiałem, ale uważam, że jest nietrafiony. Nie śmiej się ze mnie, ja prowadzę inny biznes. Ja się nie śmieję ani z Omara, ani z Ciebie, ani z fundów kupującuych w przedziale 40-50. Merytorycznie - zysk + 10% r/r za pierwsze półrocze, a kurs 60 %
  • Odpowiedz
@Vateusz23 w podobnym tonie jak teraz, czyli na pewniaka pisząc „to koniec tej firmy” pisałeś tu np. ze dolar już nie spadnie poniżej 4,2 zł i to ostatnia szansa na zakupy, czy ze WIG z 2k zaraz zawraca na 1,5k, jak byłeś później do tego wołany, to robiłeś płaku-płaku, ze się przypomina twoje prognozy, wiec nie będę proponował, ze zawołamy się np. za rok i sprawdzimy, czy to rzeczywiście był „koniec
  • Odpowiedz