Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: psi klasyk - głupia kobieta wzięła pieska i traktuje je jak dziecko, pies jest emocjonalnie upośledzony i robi co chce!

A co do całej sytuacji to pewnie nic legalnego nie będziesz mógł zrobić
  • Odpowiedz
@mirko_anonim może spróbuj napisać do jakiegoś towarzystwa opieki nad zwierzętami? Jakby nie patrzeć pies potrzebuje spacerów, a juleczka mu ich nie zapewnia co jest zaniedbaniem. Można napisać też do wspólnoty czy kto tam zarządza tym osiedlem. Jak wynajmuje to można do właściciela, że pies szczy i sra w domu.
  • Odpowiedz
Chyba najbardziej skuteczne będzie jakieś towarzystwo opieki nad zwierzętami, bo to raczej nie jest dobre dla psa jak cały czas siedzi w domu. Na policję szedł bym w ostateczności, bo pewnie to oleją.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: jak pies bedzie szczekał to ty wystaw głośnik z odgłosami petard albo cos. Moze babka w końcu zajarzy ze ma zająć sie pchlarzem. Tylko trzeba być konsekwentnym. Chyba ze najpierw spróbujesz zaczepić wlascicielke i pogadać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli szczeka po 22 to dzwoń na straż miejska / policję. U mnie przyjechali i wlepili mandat. Natomiast za dnia..ciężka sprawa, współczuję bo mam to samo. Większość właścicieli psów to idioci
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mam wsrod znajomych przypadek ze kupili yorka bo 5-letnia corka wychowana telefonem naogladala sie na instagramie yorkow i powiedziala ze chce. Niby nic zlego, ale nie wyprowadzaja go poza okazjonalnym raz w tygodniu spacerem, pies szczy i sra na matach treningowych, oni twierdza ze ta rasa nie musi wychodzic, a co wyjdzie to lapie zapalenie oczu, nosa, itp. Niby wydawaloby sie kiedys spoko ludzie, a tu taki kwiatek.
  • Odpowiedz