Wpis z mikrobloga

Ojojoj planeta się pali xD. Większość w graniach normy. Zrozum, że przejmowanie się "globalnym ociepleniem" i "eko-transformacja" to zadanie dla natalistów. Niektórzy, tak jak na przykład ja mają wyłożone prącie na to co będzie za 20, max 30 lat, bo wtedy to już zdechnę. Więc to wy sobie na to płaćcie (czyt. pracujcie więcej).
Powodzenia w walce z rzeczywistością, czekają was kolejne coraz to lepsze questy:

https://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9B_czasu_dalekiej_przysz%C5%82o%C5%9Bci#Przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87_Ziemi,_Uk%C5%82adu_S%C5%82onecznego_i_Wszech%C5%9Bwiata

#antynatalizm #efilizm
  • Odpowiedz
@2aVV:

Planety to nie uratuje, ale jednego śmiecia mniej to zawsze miła perspektywa.

oj, zapiekła prawda na temat rzeczywistości, wytknąłem małostkowość to zaczyna się wyzywanie z braku argumentów? xD
Ogarniasz, że jedynym sposobem na uratowanie "przyszłych pokoleń" jest ich nie robienie.
Przejrzałeś link, wyczaiłeś, że nie uratujesz świata, nie widzisz "swojego miejsca we wszechświecie"? Jak zbędne i bezsensowne było twoje zaistnienie, tymczasowa nadbudówko kwasu deoksyrybonukleinowego?
  • Odpowiedz
  • 0
@Nanari:
infografikę znalazłem kilka dni temu na X, niestety nie pamiętam autorów :<
sam wykres stworzył któryś z polskich portali pogodowych, a komentarze na wykres naniósł inny użytkownik
  • Odpowiedz
@gambit25

@kopawdupeswiniom: patrzymy na ten sam wykres? Większość "powyżej normy", a >75 percentyl też dosyć częsty.

Ojojoj straszne, dwa większe rekordy poza rozkład. Ogólnie było ElNino więc podniecanie się tym rokiem nie ma sensu. Poza tym, przejrzałeś tabelkę w linku wysłanym powyżej o następnych zadaniach do rozwiązania dla ciebie? Bo chyba nie rozmnożysz się i nie postawisz nowych istot w obliczu tak z------j rzeczywistości, do walki z wiatrakami? Prawda,
  • Odpowiedz
Większość w graniach normy

@kopawdupeswiniom: no chyba jednak nie, skoro anomalia to +2,26 C od średniej z lat 1991-2020.

Swoją drogą najwyższa kiedykolwiek notowana. I to z niemałym zapasem nad dotychczasowym rekordem obejmującym okres od połowy czerwca 2006 do połowy czerwca 2007.
  • Odpowiedz
@Antorus

Większość w granicach rozkładu. W zeszłym roku było ElNino. Poza tym, po przeczytaniu moich powyższych komentarzy powinieneś zacząć łapać, że globalne ocieplenie jest dla ciebie najmniejszym problemem.
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom: Podobnie jak walka z dziurą ozonową?

Kiedy wprowadzone zmiany przyniosły efekt to takie szury jak ty zaczęły twierdzić, że problem nigdy nie istniał.

A fakt, że od prawie miesiąca nie mam możliwości normalnie funkcjonować przez pogodę to też pewnie nic.

Ale jak spadnie centymetr śniegu w styczniu to dla takich jak ty niemal koniec świata.
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom: Wcale nie jest nowym zjawiskiem. Co prawda jeszcze 15 lat temu dzień upalny w Polsce był zjawiskiem równie częstym co metrowe zaspy, a dzisiaj rok który ma mniej niż 20 upalnych dni uchodzi wg. takich ignorantów ja ty za niezbyt gorący.

Nie, dzisiaj nie mogę. Nadal jest strasznie gorąco i nie zanosi się na to, że do końca dnia to się zmieni. A był to jedyny dzień który niósł
  • Odpowiedz
@2aVV

@kopawdupeswiniom: Wcale nie jest nowym zjawiskiem. Co prawda jeszcze 15 lat temu dzień upalny w Polsce był zjawiskiem równie częstym co metrowe zaspy, a dzisiaj rok który ma mniej niż 20 upalnych dni uchodzi wg. takich ignorantów ja ty za niezbyt gorący.

Nie, dzisiaj nie mogę. Nadal jest strasznie gorąco i nie zanosi się na to, że do końca dnia to się zmieni. A był to jedyny dzień który niósł
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom: Napisałbym co powinieneś zrobić, ale znowu mnie p-----------z do moderacji.

U mnie jest dzisiaj +25 i nie ma JAKIEJKOLWIEK różnicy wobec tego co było wcześniej.

Żeby dało się normalnie funkcjonować to potrzebne jest minimum 10 dni z deszczową, wietrzną pogodą i temperaturami rzędu +15.
  • Odpowiedz