@mirko_anonim: Może po prostu chcą rozmawiać na jakiś temat i uważają że ten jest dobry? Nie wiem, ludzie nie myślą o innych. Tak naprawdę to myślą wyłącznie o sobie, albo są jacyś dwulicowi i chcą Cię wkurzyć? Albo chcą Ci dać jakiegoś mentalnego kopa, żebyś nie siedział na tyłku tylko przeżył przygodę? Ale z drugiej strony po co to wszystko? I tak nigdy się nie dowiemy, bo nie umiemy czytać
@mirko_anonim Wygląda na to, że wszyscy wokół ciebie mają więcej problemów z twoimi wakacjami niż ty sam. Może zamiast skupiać się na twoim urlopie, powinni się zastanowić, dlaczego tak ich to interesuje?
@mirko_anonim: Mam podobnie - nie wyjeżdżam na wakacje. Nie mam problemu z pytającymi, ale gdyby ktoś komentował tak jak twoi współpracownicy, to możliwe odpowiedzi brzmiały by mniej więcej: - wyjazdy są dla tych, którzy na co dzień się męczą w swoim życiu i potrzebują przerwać ten ciąg stresu. - ułożyłem swoje życie by było przyjemne, bezstresowe i zawierało aktywności sprawiające mi frajdę. Dlaczego miał bym z tego rezygnować wyjeżdżając gdy
@mirko_anonim ludzie będą się czepiali jeśli widzą, że jakiś temat jest dla Ciebie drażliwy. Nie złość się, na "nie mógł bym jak Ty" odpowiedz - "spróbuj, kilka dni urlopu w domu pozwala się świetnie zrelaksować", na "odpuścić coś innego, a jechać" - "jeśli znajdę kiedyś ekscytującą mnie destynację na pewno tak zrobię", na "jakbyś wygrał" - "nie wiem, zależy w jakie miejsce" itd.
@mirko_anonim: Też mało jeżdżę i mało biorę wolnego, więc ostatnio parę osób pytało dlaczego w kalendarzu urlopowym się nie wpisałem. Gaszę takie tematy mówiąc zgodnie z prawdą, że kiedyś wyjeżdżałem ze znajomymi, ale wszyscy się pożenili i zostałem sam, a samemu się tak nie chce. Do tego dodaję entuzjastycznie "jak masz wolne miejsce to się z wami zabiorę" i temat nie wraca :D
@mirko_anonim: bo generalnie wyjazd w nowe miejsce jest ciekawy, pozwala lepiej wypocząć i oderwać się niż siedzenie w domu, i jest czymś na co ludzie czekają, rodzajem nagrody. Jak ktoś jest do tego przyzwyczajony to ciężko mu zrozumieć że ktoś może brać wolne po to żeby siedzieć w domu tak jak i tak robi to w każdy weekend.
- wyjazdy są dla tych, którzy na co dzień się męczą w swoim życiu i potrzebują przerwać ten ciąg stresu.
- ułożyłem swoje życie by było przyjemne, bezstresowe i zawierało aktywności sprawiające mi frajdę. Dlaczego miał bym z tego rezygnować wyjeżdżając gdy
Pewnie przepłacają za te wakacje i się denerwują ( ͡° ͜ʖ ͡°)