Wpis z mikrobloga

ja p------e i jak w tym kraju ma być dobrze? człowiek chce uczciwie pracować, zgodziłem się nawet na nocki i cały tydzień dyspozycji a tu jeden wielki c--j
wiecie co zaważyło na decyzji? bo rozmowa poszła świetnie menedżerka bardzo mnie polubiła, wyszedłem na ogarniętego i zorganizowanego
wiecie k---a o co poszło? że nie mam statusu studenta xD wolą wziąć gościa który się zwolni po wakacjach i znów będą musieli szukać jakiegoś frajera ale co z tego, tamtem niewolnik jest tańszy w utrzymaniu wiadomo
j----e chciwe korpo
i nie to że najeżdżam też na kierownictwo tej konkretnej restauracji, ja im wręcz współczuje bo oni muszą się trzymać tych posranych wytycznych a za kilka miesięcy znowu będą mieli za mało ludzi i problem z układaniem grafiku
jak ktoś jeszcze będzie mi p-------ł że "jest rynek pracownika", "praca leży na ulicy", "nikomu się nie chce pracować" i innego głupoty to mu nacharam prosto do ryja (°°

sorry za wylewany jad i tone przekleństw ale się wpieniłem srogo
#przegryw #wychodzimyzprzegrywu #praca #pracbaza #zalesie #antykapitalizm
c.....y - ja p------e i jak w tym kraju ma być dobrze? człowiek chce uczciwie pracowa...

źródło: jebac_kapitalizm

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wcale nie ma stref ekonomicznych gdzie stoją fabryki zatrudniające po 500-1k ludzi. Wcale. Volkswagen, Mercedes, Toyota, Amica, CCC i inne to przecież w centrum WWA się produkują. Wyjedź czasem poza swoje wielkie wojewódzkie nadmiasto i zobacz jak świat wyglada, a nie p--------z głupoty. No chyba że to nie praca, bo to przecież nie klikanie w kąkuter w biurze.

@sierramikebravo: Przecież te strefy ekonomiczne i fabryki nie są przy każdym mieście
  • Odpowiedz
@czleksztatny: Dawno temu będąc studentem chciałem pracować w macu na nocki (tak mi pasowało). Kiedy słyszeli, że na nocki to im chcica przechodziła. Potem wisiało nadal ogłoszenie "elastyczny grafik... praca w nocy".

Jeszcze kilka razy pamiętam firmy z "elastyczny grafik", który był picem na wodę. A pfuu.
  • Odpowiedz
@czleksztatny: Nie umieć ogarnąć sobie pracy jak się ma 18 lat, bo tyle zakładam że masz skoro masz konto na wykopie, to jakby nie umieć zrobić podstawowej rzeczy, ja jak miałem 15 lat to potrafiłem sobie ogarnąć pracę i zarabiać te 10-15zł na godzinę, co ponad 10 lat temu to było na prawdę czymś.
  • Odpowiedz
@czleksztatny: tak szczerze spróbuj wysyłać też cv na jakieś ambitniejsze stanowiska. jeśli będziesz wypadał za dobrze na tych kołchozowych rozmowach o pracę to niektóre firmy mogą cie odrzucić ze względu na to że jesteś za ambitny ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeśli jesteś w młodym wieku to polecałbym ci mimo wszystko zapisać się na jakieś zaoczne studia jesli cie będzie stać, jeśli nie to jakaś szkółka policealna
  • Odpowiedz
@czleksztatny: Boomerem nie jestem, bo nie mam nawet 30 lat, ale ogarnąć pracę mając 18 lat, to nie jest jakiś wyczyn, skoro ja ogarnąłem w wieku 15 lat, ale zajęło mi to dwa tygodnie, może po prostu ci nie zależy?
  • Odpowiedz
@czleksztatny: Po prostu może nie potrafisz szukać? Jak ja jako 15 latek byłem w stanie sobie znaleźć jakąś pracę, to każdy chyba może, no chyba że mieszkasz w miejscu gdzie nie mieszka nawet 10tyś ludzi to może i tak jest.
  • Odpowiedz